Letos jsem se v jedné lize, kterou hraju s amíkama setkal s novinkou, a to s
Waiver Budget.
Znamená, že o tom kdo získá hráče z Waiveru nerozhoduje pořadí (Waiver - viz. ligová tabulka), ale cena, kterou za něj zájemce zaplatí - kdo dá nejvíc ho má. V případě stejné nabídky od více manažerů rozhoduje pořadí. Hráče de z waiveru získat i zadarmo, pokud si myslíte že o něj nikdo nebude mít zájem - dáte prostě nabídku 0 dolarů....
Na začátku sezony dostane každý tým stejnou částku (rozpočet), je celkem jedno kolik to bude, záleží kolik se nastavý. Pro příklad v lize kde hraji dostal každý 100 dolarů... Přihazovat de po 1 dolaru, takže by určitě měl být rozpočet víc než 10 dolarů...
Nabídka je vždy tajná, nepřehazujete se veřejně jako při draftu, prostě kdo dá nejvyšší nabídku, ten hráče v den, kdy mu skončí waiver dostane a z rozpočtu se mu odečte částka kterou zaplatil... +se případně dropne hráč, kterého měníte.
V podstatě vše funguje jako v normální lize, jen za hráče co má Waiver musíte zaplatit (viz obrázek) libovolnou částku, částku na kterou si výměnu ceníte...
Your Bid - vyplníte čásku na kterou si hráče ceníte
Vzhledem k tomu, že hrajeme ligu, kde se draftuje Aukcí, by bylo logické mít i aukci během sezony a to na droplé hráče...
Výhoda by byla jasná, že každý by mohl mít jakéhokoliv hráče, bez ohledu na to, kolik už si jich z waiveru přidal - žádná waiver priorita, jen v případě stejné částky.
Zase by to bylo o něco zábavnější, muselo by se přemýšlet o tom kolik za hráče dát, či šetřit, víc si prostě promýšlet waiver picky.
V nastavení ligy by mělo být tohle:Waiver Type: FAAB w/ Continual rolling list tiebreakAcquisition Budgets (tam nastavíte rozpočet - 0 - 999.999.999 dolarů)
Manage each team's budget to claim waived players in a silent auction. Requires FAAB Waiver Priority league setting.
Snažil sem se to nějak pospat, případný dotazy zodpovím... pro mě je to taky novinka, ale už sem to ozkoušel a líbí se mi to...