jeffjam píše:
To není pravda. 1B a 3B jsou nejhlubší pozice z infieldu takže CI určitě není o tom tam strčit 1B a je to, tolik kvalitních hráčů tam není.
Význam C se samozřejmě sníží, ale z logiky věci, že budeš dosahovat větších absolutních čísel se sníží význam každé pozice ve vztahu k celkovému součtu. A ligu určitě nevyhraješ tím, že C budeš puntovat a budeš ho mít buď prázdný nebo nějakou úplnou lamu.
Každopádně to není vůbec podstatou věci, kterou je omezit FA pool tak, aby musel člověk víc taktizovat a hra byla zábavnější a víc vyvážená.
Ano 5x OF obecně, případně LF,CF,RF,OF,OF, to je taky běžné. Zde taky nevidím důvod, jak by to mělo poškodit ligu.
Částečně jsi mi to teda potvrdil
Částečně máš prostě jinej názor.
Pokud by byl 5x post OF (moje otázka zněla na přidání 2xOF), tak bych asi hlásil můj konec v lize
To by byla fakt bramboračka pro ťulpasy.
Podle mě je to teď opravdu vyvážený. Můj názor je, že není pravda, že by v FA bylo jakkoliv nadměrný množství kvalitních pálkařů. Další věc je pochopitelně maximum 3 moves týdně, to taky zásadně omezuje jakýkoliv "nadměrný" využívání FA.
A přidal bych k tomu ten pohled, že
u pálkařů tyhle záležitosti vlastně ani není potřeba řešit. Je to skupina hráčů naprosto nesrovnatelná s nadhazovači, ale i s čímkoliv v NHL nebo NBA fantasy. Pálkaři hrají prakticky denně. Máme-li pro ně v rosteru 9 aktivních slotů (a libovolný počet BN), cílem každého manažera je (zjednodušeným výpočtem) mít pro sebe 9 pálkařů z ligových TOP 108. A k tomu - podle uvážení každého - jednoho nebo víc co nejlepších náhradníků na pondělky, čtvrtky, za odpočívající hráče nebo zraněné. Hráče takových kvalit prostě na FA nachází člověk těžko. Celkově máme v týmech 276 hráčů a podle mě je počet 108 + řekněme kolem 20 na lavičkách naprosto odpovídající pro pálkaře.
Na nadhozu se hraje naprosto, ale naprosto jiným způsobem a pro fantasy je logické, že je nadhazovačů v rosterech obecně víc než 50% (taky kvůli tomu, že kromě SP většina lidí řeší i CP, takže počet SP v rosterech je dokonce obecně nižší než počet pálkařů).
Pokud se pálka jakkoliv rozmělní dalšími obecnými posty - ano, asi bude v FA kvalita dostupných hráčů nižší, než je teď. Ale na obtížnosti pickování z FA se svým způsobem (budeš hledat třeba TOP 144 pro svých 12 aktivních slotů a ti budou stejně rozebraní) nic nezmění. A bude to ve výsledku jen a pouze berlička pro slabší hráče, kteří si nedokázali ohlídat obtížnější posty (na které se na FA často nedá najít
nic než naprostá nula pro zaplácnutí postu) a tenhle svůj manažerskej deficit bez problémů doženou snadným nabráním hráčů na snadných (hlubokých) postech - především už při draftu, ale potom v průběhu ligy při pickování z FA, protože budou taky snáz dropovat svoje hráče z násobených postů.