Právě je neděle 24. listopad 24, 15:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Československá Fantasy MLB 2013 - všeobecná diskuse
PříspěvekNapsal: pondělí 21. leden 13, 21:29 
Veterán
Veterán

Oblíbený tým: Houston Astros
Je pomalu na čase začít připravovat novou sezónu, která bude už jedenáctá v pořadí.

Za prvé jsem otevřel tradiční thread pro přihlašování nováčků: viewtopic.php?f=42&t=622

Pokud o někomu kvalitním víte, můžete ho pozvat (opravdu jedinou podmínkou je chuť do hry a garance udržení aktivity po celou sezónu).

Diskutujte tady o všem, co se týká sezóny 2013, ať případně všechno stihneme včas probrat. Já osobně si myslím, že není na místě měnit dobře fungující pravidla. Se zvyšujícím se počtem aktivních účastníků vzrůstá prestiž ligy a i v nižších úrovních se naplno bojuje o postup nebo udržení. Předpokládám, že se v jednotlivých ligách bude hlasovat o jejich případném odklonu od aukčního draftu k hadovi, na což je ale času dost (určitě až po založení jednotlivých lig na Yahoo).

Předmět příspěvku: Re: Československá Fantasy MLB 2013 - všeobecná diskuse
PříspěvekNapsal: úterý 22. leden 13, 22:15 
Junior
Junior

Oblíbený tým: New York Yankees
Pokud by to nikomu nevadilo, chtěl bych se znovu přidat k Československé Fantasy MLB. Mrzí mě, že jste mě museli loni vyloučit kvůli neaktivitě, ale chci se vrátit a budu aktivní.

PříspěvekNapsal: úterý 22. leden 13, 23:48 
Veterán
Veterán

Marty píše:
Pokud by to nikomu nevadilo, chtěl bych se znovu přidat k Československé Fantasy MLB. Mrzí mě, že jste mě museli loni vyloučit kvůli neaktivitě, ale chci se vrátit a budu aktivní.

Ještě se tu tahle situace nestala, takže pro ni nemáme pravidla ani zvyklosti. Pokud proti tomu nebudou námitky, tak já bych Martymu ještě jednu šanci dal. Zdá se, že MLB i fantasy má rád. Účastnil se poprvé (na rozdíl od některých jiných vyloučených, se kterými byly potíže v určitých intervalech i několik let). Nemám informace o tom, že je to problémový fantasy hráč někde jinde.

Proto navrhuju Martyho přijmout (pochopitelně na úrovni nováčka) s tím, že v případě projevené neaktivity (cca 4-5 dní a víc) Marty na rozdíl od ostatních nebude varován, ale rovnou vyloučen a tentokrát už natrvalo.

PříspěvekNapsal: středa 23. leden 13, 00:09 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Texas Rangers
8) souhlas s rangerem

PříspěvekNapsal: středa 06. únor 13, 01:42 
Veterán
Veterán

Aktualizovaný seznam účastníků najdete tady: viewtopic.php?f=43&t=626

V C-League se uvolnilo jedno místo po vyloučených účastnících a obsadí ho Porky jako nejlepší nepostupující po základní části D-League.

Přihlásilo se nám už 10 nováčků, tudíž by D-League momentálně hrálo 16 lidí. Pokud se přihlásí ještě tak 3 další (a zároveň nikdo neodstoupí), bude potřeba to rozdělit na D1 a D2. Samotné rozdělení hráčů by asi problém způsobit nemělo ("had" podle konečného pořadí loňské D-League a u nováčků potom podle času přihlášení - tam je není jak jinak rozlišit). Horší by ale mohly být úvahy nad tím, jak by se sestupovalo a postupovalo. Já nevidím jinou reálnou možnost, než že by se z obou D-Leagues postupovalo stejně, jako doposud (tzn. vítěz základní části a vítěz playoff), ale tím pádem by samozřejmě museli sestoupit 4 lidi z C-League, což chápu, že bude u některých dost nepopulární (nejspíš by to byli ve smyslu dosavadních pravidel poslední dva po základní části a s nimi poslední dva po playout, v případě shodných jmen by pak sestupovali další v konečném pořadí po playout). Jinak to ale fakt nevidím, pokud to tu nechceme zabetonovat :nevim: Můžete se k tomu vyjádřit.

PříspěvekNapsal: středa 06. únor 13, 10:05 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

Oblíbený tým: Pittsburgh Pirates
A proč místo D1, D2 nevznikne E liga? Možná si to někde už psal ale stejně se ptám.

PříspěvekNapsal: středa 06. únor 13, 14:10 
Veterán
Veterán

Bavili jsme se tu o tom loni, myslím si, že nemá smysl mít třeba 10 úrovní a v každé jen 1 ligu. Nikde to tak není, všude se to rozvětvuje (a myslím, že málokde se to rozvětvuje níž než od 3. úrovně a u nás by to byla až 4. úroveň). Pokud někdy v budoucnu přistoupí nováček, tak se mezi třeba 120 lidmi bude 9 let probojovávat do A-League? Někde holt musíme udělat čáru a rozvětvit to. D-League vznikla teprve loni, takže ještě nemá takovou tradici a myslím si, že je to na místě. Podobně by se to potom rozvětvilo i níž, takže by byly 4 E-Leagues a to by mělo potom stačit na hodně dlouho (možná napořád) a přitom by nováček měl naději, že A-League může hrát za 4 roky.

PříspěvekNapsal: středa 06. únor 13, 14:34 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Tampa Bay Rays
lepší by bylo rozvětvovat hned odzhora, takový jsou přece normálně systémy.

A
B1 a B2
a pak C1,C2,C3,C4

To byl mnohem lepší systém, a každý by měl větší šanci postoupit do A, takhle je to fakt na dlouho... a ligy by se při tom, kdyby padali vždy 4 lidi zase promíchali.

zatim ale nejsou lidi, proto by se měl zatím nechat jedna B-league a C-league rozdělit na dvě. Až bude víc lidi, tak začít odzhora

nebo prostě rozdělit minimálně C-league (nově B-league)
A League nazvat Super League (padali by 2 lidi), pod ní by byla A-League (4 lidi) a pak B-league by se začla rozvětvovat...

PříspěvekNapsal: středa 06. únor 13, 15:16 
Veterán
Veterán

nera: Já tě prostě miluju :love4:

PříspěvekNapsal: středa 06. únor 13, 16:22 
Veterán
Veterán

Ale abych to teda rozvedl... na jednu stranu jsem rád, že jsi tu tohle vůbec napsal, je vidět, že tu existuje i takovej názor. Musíme si ale uvědomit, že liga už má hodně velkou tradici, B-League bude letos už podesáté a C-League poosmé. Ti, kdo se jich účastní, si to museli vybojovat, obzvlášť účast v B-League už s sebou nese i nějakou prestiž. Proto nevidím jako možný postup najednou zdvojnásobit, respektive zečtyřnásobit počet účastníků B a C a tím je naprosto devalvovat. Déčko tu tradici prostě zatím nemá, letošní nováčci by ho hráli stejně a přijde mi rozumnější je rozdělit do D1 a D2, než to tu pro nováčky dál "betonovat" a prodlužovat možnost postupu do A-League na neúnosnou dobu.

Jediným problémem je podle mě opravdu ten sestup 4 lidí z C, což je velká změna, ale jak říkám, někde a někdy se k tomu podle mě přistoupit musí. Navíc ono to v efektu tak hrozný nebude - loni poslední dva z C skončili stejně vyloučením, letos se do C posunul dodatečně Porky a ještě může i někdo další, pokud někdo jiný odstoupí. V souvislosti s tím bych taky upravil pravidlo o náhradách za odstupující hráče - zatímco teď platí princip, že sestupující vždycky sestupuje a na uvolněné místo kdyžtak postupuje další hráč z nižší ligy, mezi C/D a případně dalšími úrovněmi by měl platit opak, tzn. snížení počtu sestupujících.

Zároveň si tu rovnou dělám poznámku, že tuhle otázku bude v případě zavedení D1/D2 potřeba ošetřit přesně: aby v případě nutnosti postupu dalšího hráče z D1/D2 výš bylo jasně dáno dost kritérií pro určení, ze kterého "déčka" ten dodatečný postupující bude.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]