Právě je neděle 24. listopad 24, 15:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Waiver Budget?
PříspěvekNapsal: neděle 11. květen 14, 21:28 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Tampa Bay Rays
Letos jsem se v jedné lize, kterou hraju s amíkama setkal s novinkou, a to s Waiver Budget.

Znamená, že o tom kdo získá hráče z Waiveru nerozhoduje pořadí (Waiver - viz. ligová tabulka), ale cena, kterou za něj zájemce zaplatí - kdo dá nejvíc ho má. V případě stejné nabídky od více manažerů rozhoduje pořadí. Hráče de z waiveru získat i zadarmo, pokud si myslíte že o něj nikdo nebude mít zájem - dáte prostě nabídku 0 dolarů....

Na začátku sezony dostane každý tým stejnou částku (rozpočet), je celkem jedno kolik to bude, záleží kolik se nastavý. Pro příklad v lize kde hraji dostal každý 100 dolarů... Přihazovat de po 1 dolaru, takže by určitě měl být rozpočet víc než 10 dolarů...

Nabídka je vždy tajná, nepřehazujete se veřejně jako při draftu, prostě kdo dá nejvyšší nabídku, ten hráče v den, kdy mu skončí waiver dostane a z rozpočtu se mu odečte částka kterou zaplatil... +se případně dropne hráč, kterého měníte.

V podstatě vše funguje jako v normální lize, jen za hráče co má Waiver musíte zaplatit (viz obrázek) libovolnou částku, částku na kterou si výměnu ceníte...

Obrázek
Your Bid - vyplníte čásku na kterou si hráče ceníte

Vzhledem k tomu, že hrajeme ligu, kde se draftuje Aukcí, by bylo logické mít i aukci během sezony a to na droplé hráče...
Výhoda by byla jasná, že každý by mohl mít jakéhokoliv hráče, bez ohledu na to, kolik už si jich z waiveru přidal - žádná waiver priorita, jen v případě stejné částky.
Zase by to bylo o něco zábavnější, muselo by se přemýšlet o tom kolik za hráče dát, či šetřit, víc si prostě promýšlet waiver picky.

V nastavení ligy by mělo být tohle:
Waiver Type: FAAB w/ Continual rolling list tiebreak
Acquisition Budgets (tam nastavíte rozpočet - 0 - 999.999.999 dolarů)
Manage each team's budget to claim waived players in a silent auction. Requires FAAB Waiver Priority league setting.

Snažil sem se to nějak pospat, případný dotazy zodpovím... pro mě je to taky novinka, ale už sem to ozkoušel a líbí se mi to...

Předmět příspěvku: Re: Waiver Budget?
PříspěvekNapsal: neděle 11. květen 14, 22:16 
Veterán
Veterán

Oblíbený tým: Houston Astros
Za mě předběžně ano, byl bych pro zavedení od příští sezóny. V lize s aukčním draftem to má velkou logiku a navíc by to přidalo jednu zajímavou strategickou úroveň do hry, navíc snad nijak přehnaně složitou. Vzhledem k tomu, že to jde na Yahoo takhle hezky nastavit, v tom nevidím problém.

PříspěvekNapsal: pátek 16. květen 14, 13:27 
Hvězda AAA
Hvězda AAA

Oblíbený tým: Cincinnati Reds
Já sem taky rozhodně pro zavedení téhle novinky. Jednak by to přineslo další zábavnej prvek do sezony, jednak by to v aukčních ligách zrušilo obyčejný waiver pořadí. A to je u lig s aukčním draftem úplně nesmyslný, protože je to opačný pořadí toho, kolikátí v pořadí nominujeme na hlavním draftu, pokud se nepletu. Takže někdo nominuje jako první, žádnou výhodu z toho v konečným důsledku nemá, ale dostane do sezony waiver 12 a už se z toho nemá šanci vyhrabat. Waiver budget by byla aspoň férovka :)

PříspěvekNapsal: pondělí 26. leden 15, 19:29 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Oakland Athletics
Já sem proti.

PříspěvekNapsal: pondělí 26. leden 15, 20:11 
Veterán
Veterán

Oblíbený tým: Houston Astros
V pohodě, ale máš k tomu nějakej důvod, Miky? Já v tom vidím jen pozitivní posun. Samozřejmě teoretickou nevýhodou je "zesložitění" pickování, ale myslím si, že to stojí za to.

PříspěvekNapsal: pondělí 26. leden 15, 21:28 
Farmář
Farmář

Oblíbený tým: San Francisco Giants
Já jsem pro to vyzkoušet, mohla by to být legrace navíc...

PříspěvekNapsal: úterý 27. leden 15, 08:37 
Junior
Junior

Oblíbený tým: St. Louis Cardinals
Já jsem pro. :wink:

PříspěvekNapsal: úterý 27. leden 15, 09:57 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Tampa Bay Rays
otázkou je jen kolik nastavit... Já co jsem hrál v těch ligách bylo vždy 100, ale nikdo to nikdy neupotřebil všechno... Možná proto že to byla novinka (možná novinka od Yahoo), možná novinka jen pro někoho loni a Yahoo už to má dlouho...

každopádně je třeba to promyslet.... Někdo může vidět TOP hráče a nebude váhat za něj vysolit All-in a pak zbytek sezony prostě jen čekat, že nějakýho hráče nikdo nevezme - čili bude vždy na waiveru n.12 až do konce sezony, protože nebude mít žádný peníze... Ale měli by být nějaký souboje občas, sranda je v tom, že nikdo neví, kolik nabídne soupeř, takže teoreticky první koupě z waiveru může určit cenu pro zbytek ostatních waiverů.... prostě spousta otazníků a bude to zajímavý... Každopádně se ale odbourá waiver pozice pro Auction draftu (což byla blbost, když na draftu na tom byli všichni stejně) a to je klíčový.

Co jsem koukal na ligu máme 15 waivers v průběhu ligu a 7 waivers na začátku sezony... což je celkem 22 waivers za celou sezonu...

Otázka je jak v A, jak v C či D ligách... je jasný, že v horších ligách se ještě manažeři moc nevyznají a tak možná na FA pošlou víc lepších hráčů a waiver se tak využije víc, v A-league zase naopak... Ale nevim, mrkněte na historie..

Možná by se to mohlo udělat i v každý lize jinak ten budget, v A třeba 50, v B 60, v C-70 a v D-80 nebo tak nějak, nevím... Třeba všude stejně... Ale chce to vyřešit co nejrychleji...

PříspěvekNapsal: úterý 27. leden 15, 14:04 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

Oblíbený tým: Pittsburgh Pirates
Jsem proti. Další zbytečné zesložitění s minimálním přínosem.

PříspěvekNapsal: úterý 27. leden 15, 14:44 
Farmář
Farmář

Oblíbený tým: Chicago Cubs
Nevadilo by mi to, aj keď podľa mňa ide o zbytočnosť.

Trošku som si preklepol A ligu v minulej sezóne a z celkového počtu cca 650 transakcií bolo len 15 waiverov! Z toho si 3 môžme odpočítať, keďže prebehli hneď po drafte a vychádza nám 1 waiver hráč na jedného hráča. Čisto hypoteticky, ak ide za sezónu len 12 hráčov z waiveru tak sa oplatí na každého dávať maximum. Ak všetci na hráča ponúknu maximum nasleduje doplnkové kritérium a to je obrátené poradie po drafte (ak ma pamäť neklame).

Skôr by som navrhoval nastaviť poradie waiveru na základe obráteného poradia z predchádzajúcej sezóny.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]