Suicidal Tendencies - analýza draftu
Příprava sama o sobě nějaká proběhla, nemá cenu zapírat, že jsem šel do boje nepřipravený. Sledování výkonnosti ve Springu, popřípadě získání nebo boj o novou smlouvu v této sezóně.Takže jak to všechno dopadlo.
Catcher:
Russell MartinTéto pozici dávám při svém výběru spíše malou důležitost. Catcher mi přijde jako post po pitchingu nejvíce náchylný ke zranění, takže přeplatit Schwarbera a pak o něj přijít, když do něj v interlaeugue derby narazí nějaká Bílá Socka, mi přijde neadekvátní. Tady se vždy spíše snažím prachy ušetřit a udělat nějaké dobré value. Na watchi byl Realmuto nebo Norris,ale opravdu až někde ve 20. kole. To, že je tam nakonec Russel Martin neberu prostě nijak. Chtěl jsem spíše prospecta, nakonec je tam veteran. Byl už pomalu na odpis, ale loni se Bukanýrů chytil, teď AL u Sojek a tak jsem po něm hrábnul. Není to ovšem player, pro kterého bych plakal, kdyby mě opustil.
1B:
MIguel CabreraTady byl cíl jasný. Urvat eso. A Miguel se jevil jako ideální řešení. Loni vinou zranění nevypadaly celkově jeho čísla nijak závratně a tak jsem spoléhal na to, že by u něj nemusely nastat dolarové závody. Strop 42$ + 1-2$ se podařilo dodržet, takže spokojenost. Miguel ze svého umu určitě nic neztratil, má mou plnou důvěru. Samozřejmě, vidina zranění tu je, ale ruku na srdce, kde není.
2B:
Jason KipnisDvojka pro mě byla velký otazník. Nechtěl jsem zase nějakého lůzra za babku, ale popravdě řečeno mi prakticky pořádně nikdo nevyhovoval. Na watch šel Cano. Kipnise jsem pinknul na zvýšení ceny a zůstal mi. Co si o tom myslet nevím. Do HR se někdy terfí a občas to okoření i nějakou zlodějnou. Zaujala mě jeho AVG, ale později jsem si všiml, že je to dost nevyrovnaný a letos by měl u něj logicky vycházet slabší ročník. Takže spíše výstřel do tmy za dost peněz. Ale není třeba sundávat kalhoty, když brod je ještě daleko.
SS:
Jean SeguraMožná to bude pro někoho překvapení, ale on byl pro mě jednoznačná volba. Po fantastické rookie sezóně, šel rapidně dolů. Rodinné problémy s propadem výkonnosti se na něm určitě podepsaly, ale ten prospect tam podle mě stále je. Přestupem do Zony, by mohl u něj přijít nový impuls. Zona může letos pomýšlet vysoko. Umí běhat, ve Springu zatím trefuje.Má nový jednoletý kontrakt před arbitráží, je potřeba se snažit. Navíc byl dle očekávání ZADARMO !!!
3B:
Adrian BeltreTak kdopak byl asi na watchi? No jistě, Maikel Franco, ale o hodně dříve než začal řádit ve Springu. Když jsem viděl, jak mu na jaře naskakujou HR, věděl jsem že je to v háji a jeho value bude stoupat. Nakonec nerra tuším za 14, ale kdybych se chtěl o něj bít, asi bychom došli k jinému číslu. Tak jsem zkusil Beltreho, protože ten byl na watchi hned za ním a světe div se, za 15$ byl u ST. Určitě velká spokojenost, protože kvalitních trojek by se dalo na prstech jedné ruky spočítat. Sice stárne, ale u Texasu je ohromný batter potencial, takže hecnutý bude dostatečně.
LF:
Corey Dickerson Jak jsem se dočetl na draft chatu, tak všemi podceňovaný Corey má pro mě velkou váhu. Já ho vnímám tak, že se ten člověk snad nedokáže netrefit. I když byla pro něj loňská sezóna skoro třetinová, má 2x za sebou přes .300. Trejd s Tampou podle mě prospěl všem. Nikdo netratil, všichni byly spokojení. Snad jen to zdraví, ale outfield by měl být relativně pozichrován.
CF:
Starling Marte (LF)
Billy HamiltonOpět člověk z watche, prakticky druhý nejdražší pick, který jsem měl v plánu a dopadl podle předpokladů. Chtěl jsem jít až na 32 a nakonec jsem ho dostal tuším za 29$. Spolehlivý člověk s HR i SB. Stavěl jsem na něm celý outfield a to jsem ještě netušil, co k němu přivedu za dárečky.
Hamiltona jsem chtěl, ale nebyl jsem ochoten se o něj nějak rvát. Do startérů půjde,když mi poteče do bot se SB, popřípadě kvůli zranění jiného playera. Nic jiného od něj moc nečekám. Drahý nebyl.
RF:
Ryan Braun,
Carlos GonzalezKomu by se nelíbilo, mít tyhle dva v jednom klubu. Oba sice NL, ale na pozici kde se očekávají R i RBI o HR ani nemluvě. CarGo se loni překonal. Přestal běhat, začal pálit a nakonec z toho bylo v jeho osmé sezóně career high HR. Ryan zase nic ze své rychlosti neztratil a po dopingovém skandálu zase pálí jak za mlada. Zřejmě tam ještě něco v té krvi zůstalo
. Na tohle duo se mi kouká pěkně i s několika hodinovým odstupem a jsem plný očekávání. Dobře utracené peníze ... snad
Ještě než se rozepíšu o pitchingu, tak jen něco málo o strategii. U mě mají větší váhu closeři. Ano je prima mít esa v lineupu, ale za Kershawa, Scherzera a Salea bych utratil majlant a zbytek lineupu abych pohledal MiLB. Jsem schopen zaplatit slušné prachy za closera, ale dávat je za startera se mi moc nechce. Tady je to se mnou takový mocně velký value boj.SP:
Adam Wainwright,
Scott Kazmir,
James Shields,
Shelby Miller,
Jaime Garcia,
Hector Santiago,
Erwin SantanaVyloženě bez esa a rotace z mnoha otazníky. Waino je po zranění, Kazmir jednou nahoře jednoun dole, Shelby jak na sviňu nemívá zrovna podporu od batterek, ale oproti ATL by tohle Zona mohla změnit. Shields to vždy dobře rozjede a po 70. nadhozu to všechno posere. Záruka Káček tam je, ale ERA a W/L je na vážkách. Jaime a Hector prospecti a Santana chytil u Dvojčtat druhý dech, tak snad mu ho nikdo nevyrazil. A jak říká moje manželka "neber to za ty prachy".
RP:
Kenley Jansen,
Mark Melancon,
David Robertson,
Brad Ziegler,
Arodys Vizcaino,
Jake McGeeTak tohle se myslím náramně povedlo. Zkrouhnutý rozpočet na starterech se musel projevit. Asi nemá cenu popisovat proč zrovna Kenley, Mark a David. Jejich pozice je prakticky neotřesitelná. Ziegler byl jasně daný z důvodu kvality kádru Zony. Vizcaino by měl dle komentu zahajovat sezónu na closeru a jeho čísla byly loni velice nadějné a McGee přišel do týmu, kde se loni tuším 4x měnil CL, stabilně holdoval u nerra team před Boxbergerem a dle roosteru by na začátku neměl mít na CL konkurenci. Pokud se chytne a nezkurví start, savů bude habaděj.
Celkově dobrý pocit. Mělo by to být do play off, více si nedovolím odhadnout. Šest closerů dává možnost nějakého pěkného trejdu. Tak nabízejte pardálové !!!