takze pre pana co myslel a nedomyslel: podat navrh s tym ze by sa to malo domysliet, to je snad vrchol alibizmu, co tak najskor potrapit mozog niekolko mesiacov dopredu, hladat dieri v navrhovanej zmene a pak ked si si celkom isty, urobit navrh????
k tvojmu navrhu, problemy ktore s nimi mam ja ako orli, a ktore s nim ma logika:
1. podla tvojho navrhu, Puig neni prospect, Soler neni prospect, Sano nie je prospect, Miggy Cabrera nebol prospect, Chapman, Martin taky ne, Urias neni prospect, Puello neni prospect, Profar neni prospect, Sardinas, Alcantra, Odor, Guzman(polovica prospectov rangers v podstate), Taveras, Martinez atd. Pointa je ze podla tvojho navrhu nie je prospektami 30 az 40 percent hracov.
2. Ja ako orli z dovodu casovej vytazenosti nehodlam sledovat povod vyse naj 150 prospectov, aby som medzi nimi nasiel 100 vku ktorej povod vyhovuje. Na toto seriozne cas skutocne nemam.
3. K comu je prospect draft ako ultimatny zdroj mladeho talentu, ked z neho vylucime viac nez tretinu hracov?????????
4. Pozrime sa na pozadie tohto navrhu. Je mi uz zle z toho ako sa zase snazis pretiahnut pravidla tak, aby si ziskal nejaku vyhodu. Z nejakeho mne neznameho dovodu si si kvoli neznalosti pravidiel natlkol do hlavy ze si chces Abreua draftovat v keeper drafte a teraz kvoli tomu hodlas rozosrat cely system. To seriozne ako bude robime robit vynimky na hracov kazdorocne podla toho kde draftujes a koho si si zaumienil ziskat? Co tak konecne prestat ohybat pravidla, a snazit sa zlepsit svoje manazerske ci baseballove vedomosti, a dobehnut ligu takymto sposobom???? Kedy konecne prijde ten den, ze si uvedomis, ze pravidla platia pre vsetkych rovnako a zacnes hladat zlepsenie v baseballovej sfere????
5. doplnok: minuly rok sa spekulovalo silno s Puigom ci neotvori sezonu priamo s Dodgers, u Cespedesa sa s Oaklandom spekulovalo ci neotvori v minore. Tieto rozhodnutia nevieme, kym nenastane sezona a vzhladom k tomu ze pool musi byt dopredu jasny este tyzdne pred draftom, je tento navrh proste naprd.