Po prvním přečtení, věci se kterejma nesouhlasím, nepochopil sem je nebo tam chybí:
1) Proč by nikdo nemohl mít v jednu chvíli víc jak 5 prospectů? Před draftem další sezonu se to přeci zase srovná, protože podržet si jich bude zase moct maximálně 5.
2) Chybí tam odstavec o tom co s manažerem co se nedostaví na draft. Při svém picku dostane aktuálně nejvyšího volného hráče? Dostane aktuálně nejvyššího hráče po skončení celého kola? Nebo si může vybrat dodatečně? Případně může za něj draftovat někdo jinej nebo aspoň postnout seznam prospectů co by chtěl?
3) Nechápu výhodu toho nabírání až po 8:59:59. Původně jsem to chápal jako ochranu toho, že prospect překročil hranici 130AB nebo 50IP a majitel má vyčerpané moves, zatímco někdo jinej nemá a může ho mezitím nabrat. Jenže na yahoo v pondělí 8:59:59 kolikrát ta aktualizace ještě neproběhla a původní majitel stejně ostrouhá.
4) A největší hovadina nakonec.
Manažer 1 letos nadraftuje 5 prospectů. 4 prospekti ani nezasáhnou do MLB a ani potom roce se nebude dost dobře dát odhadnout co z nich bude. Poslední se ukáže jako totální lama, takže se práv na něj vzdá. Do prospect draftu příští rok by teda měl jen 1 pick.
Manažer 2 letos nadraftuje 5 prospectů. Neskutečně se mu zadaří a 4 z nich budou velmi dobrý a nastoupí hned první rok do MLB. Poslední se ukáže jako totální lama, takže se práv na něj vzdá. Do prospect draftu příští rok by teda měl znova 5 picků.
Z toho mi vychází, že
manažer 2 měl štěstí letos a s trochou štěstí další rok dostane za odměnu znova 5 picků před
manažerem 1. Todle zase mně přijde jako totální nesmysl. Nemluvě o tom, že přijít na draft prospectů a pak 30-60minut čumět co zbyde až na mě dojde řada, to se na draft radši vykašlu.
Výsledkem bude, že se při draftu vyberou hlavně prospecti co mají velkou šanci naskočit do MLB aktuální sezónu, což je v přímém rozporu s tím co si já představím pod pojmem prospect, kterej se v těch nižších ligách rozvíjí klidně 3-4 roky. Jo a taky mám strach, že letos by se toho draftu zůčastnilo cca 10 lidí, od příštího roku tak 5 maximálně