1)predsezonne prestupove obdobie zacina oficialne datumom zaciatku spring trainingu, pre rok 2012 je to 3.3. a konci datumom keeper draftu 22.3. . Zaroven je 3.3. aj datum, keby bude vyzrebovane poradie pre keeper draft 2012. 2)datum uzavretia keeperov - 15.3. 3)Trejd ktory sa uskutocni pred keeper deadline (15.3. 2012) musi splnat nasledujuce podmienky: a)na jeho schvalenie musia byt 5 dni b)pokial su v trejde zahrnute draft picky, musia byt na oboch stranach, ktore sa zucastnia trejdu, v rovnakom počte. 4)Trejd ktory sa uskutocni po keeper deadline (15.3. 2012) musi splnat nasledujuce podmienky: a)na jeho schvalenie musia byt minimalne 4 dni b)[pocet hracov + pocet pickov] na jednej strane trejdu sa musi rovnat [poctu hracov + poctu pickov] na druhej strane trejdu (po drafte tak bude mat kazdy na rosteri 24 hracov) 5)stare zname: keepujeme 12 hracov, supiska s ktorou otvaraju timy predsezonne prestupove obdobie odpoveda supiske ktoru mal kazdy po skonceni minulorocnej sezony
vysvetlenie k ucinenym zmenam:
-stanovenie Keeperov som posunul na 15.3. Osobne to citim tak, ze radsej by som uzatvaral keeperov co najblizsie k datumu draftu. Dvakrat by som si totiz rozmyslel keepovat hraca ktory si po tyzdni v springu odskoci na tommy john surgery.
-skratenie prestupoveho obdobia po keeper deadline kvoli predlzeniu prestupoveho obdobia pred keeper deadline: hram vo fantasy nfl uz tretim rokom keeper ligu, a za ten cas sa odohralo celkom 0 trejdov po keeper deadline a velke mnozstvo trejdov sa naopak udialo pred keeper deadline. Vyplvva to zo samotneho faktu, ze kazdy sa snazi prave zvolenim keeperov pripravit si koncepciu na sezonu. Do draftu teda chcete ist s co najlepsiou koncepciou samozrejme, a je velka nevola rozbit si koncepciu par dni pred draftom. Kazdopadne nechal som prestupove obdobie aj po keeper deadline, proste pre istotu, keby niekto fakt potreboval.
-5 dni bude urcite stacit na preklepnutie trejdu pred keeper deadline -4 dni budu urcite stacit na preklepnutie trejdu po keeper deadline, bude uz len tyzden do draftu, takze cakam vacsiu aktivitu
-yahoo narozdiel od espn nema poriadne doriesene este pravidla pre keeper ligy, kedze len pomaly do toho zarabaju potrebne funkcie. Preto budeme musiet trochu zapriahnut i Komiša, aby hracov, ktorych si chceme keepnut, ale ziskali sme ich z inych timov pomocou trejdov, pridelil patricnemu timu do 48 hodin manualne.
-aby som zhrnul, osobne si stojim za trejdovanim pred keeper deadline, nikde som sa so zakazom trejdov pred keeper deadline este nestretol. Hrame totiz keeper ligu, ked chcete kazdy rok aby bola rovnaka startova ciara pre vsetkych, potom ste mali zvazit lepsie ci je keeper prave to co hladate. Rovnako nevidim nic zle na tom, aby dostali v keeperi vacsi priestor manazerske schopnosti hracov. Od toho proste tie keeper ligy su. Ak nejaky tim vymeni draft pick za hraca, ktoreho chce keepnut, tak to robi v zasade v zmysle, ze s ten hrac mu zlepsi tim lepsie ako draft pick. Tomu sa vravi zlepsenie timu, nie ozobracovanie. Pokial je to prenho nevyhodne, tak logicky trejd neuzatvori.