jirka11 píše:
Vloni se myslím podobným způsobem nabrali tito hráči :
Wong, Ventura, Salazar , A.Wood, E.Johnson, J.Odorizzi, Ch.Owings, J.Paxton možná i další.
Jak je z toho vidět, tak byla drtivá většina z těchto hráčů picknuta za účelem toho, že byla fantasy relevantní, jen Wong a Owings nezahráli nic a všichni víme, komu patřili. Takže se ptám, kdo nám naservíroval tuto diskuzi a proč?
Kvůli tomuhle příspěvku mám pocit, že to celý špatně chápu.
Já myslel, že tu mluvíme o prospectech, kteří jsou draftovaní danej rok (Jonathan Gray např.). A na ty, že se sahat nesmí?
Ale ti hráči, co jsi zmínil, ty moh kdokoliv vzít v prospect draftu. Kdyby tam někdo ještě nebyl, tak si ho mohl nechat doplnit.
Jestli se někdo rozhodne nabrat během sezony 12 prospectů, na který nikdo nemá právo a kteří už zasáhli do prospect draftu (i kdyby nebyli na listu), všechny je keepne, tak v tom nevidím problém. Jestli to udelá víc lidí, tak já jen ocením, že budu mít ještě snažší cestu do PO.
Tenhle formát se mně osobně třeba líbí. Prostě to není tak, že máme jen prospect draft a to je všechno, furt existuje možnost pro lidi, co prospecty sledujou a sledujou ty, co jsme v draftu nerozebrali, všimnou si, že jsou povolaní a zkusí je. Miky si naprosto zaslouží mít Graye, Wizardos Salazara a nera Cosarta, kterej aspiruje na jeden z největších stealů.
Tohle je přece o chytrosti hráče, o sledování MLB a o tom, jestli pak má pro něj ten hráč cenu takovou, aby ho keepnul. To nemůžem zakázat. Bylo by určitě sprostý, kdyby někdo čekal na hráče, co se nadraftujou a vzal top 5, pak je keepoval. To nejde. Ale to ošetřuje pravidlo 9. Jinak jestli někdo vezme podceněnýho prospecta, ve kterým on osobně vidí potenciál, dá mu šanci a zrodí se mu z něj keeper, tak je to odměna za odvahu. Furt tu mluvíme o zaplácnutí slotu někým neprověřeným, pravděpodobně druhořadým prospectem s NA statusem, což je risk a nevýhodná situce, která je lehce v rozporu s bojem o PO. Je to taky možnost pro menší týmy, co nemaj v sezoně o co hrát, aby se snažily zajistit budoucnost a dohrály sezonu s něčím, co jim jí oživí, protože popravdě, takovýho neru asi nečeká dalších 10 let nic jinýho, tak proč mu brát tuhle zábavu.
A teda návrh zakázání keepování hráčů, co jsou ještě rookies, je hrůza.
Ale možná to celý chápu úplně špatně a reaguju mimo, v tom případě omluva čtenářům i sobě za plácání papírem.