Výsledky MiLB Draftu pre rok 2013 s krátkym review od OrlihoAngeellZnámka:
6,5Albert Almora, OF, Cubs
Chris Withrow, RHP, Dodgers
Jose Fernandez, RHP, Marlins
Trevor Bauer, RHP, Indians
Jackie Bradley, OF, Red Sox
Komentár: Toho Withrowa asi nepochopíme nikto, ale Jose Fernadez je brutálny základ. Jackie Bradley asi najlepšia voľba zo strany Angella v drafte keď si odmyslíme Joseho...
ChazyZnámka:
8Jameson Taillon RHP, Pirates
Archie Bradley RHP, Diamondbacks
Noah Syndergaard RHP, Mets
Robert Stephenson RHP, Reds
Justin Nicolino LHP, Marlins
Komentár: Nepáči sa mi nevyváženosť systému, ale na druhej strane 5 parádnych talentov na SP. Syndergaard v 3. kole je tak sexy, ako len voľba v 3. kole môže byť.
JeffjamZnámka:
7Kevin Gausman RHP, Orioles
Matt Barnes RHP, Red Sox
Julio Teheran RHP, Braves
Nolan Arenado 3B, Rockies
Jake Marisnick of, Marlins
Komentár: Gausman v prvom trochu prekvapil, ale problém v tom nevidím. Nadhadzovači sú viac než solídny a Arenado je bezpečnejšia voľba.
MikyZnámka:
8Miguel Sano 3B, Twins
Francisco Lindor SS, Indians
Carlos Martinez RHP, Cardinals
Kyle Crick RHP, Giants
Tyler Austin OF, Yankees
Komentár: Martinez z 3. kola je super, ale čo dodať potom ku Crickovi a Austinovi nasledujúce kolá? Dúfal som, že to budem ja kto si ukradne Austina v poslednom kole ale nakoniec Miky bol o krok vpred...
NerazzurroZnámka:
7Oscar Taveras OF, Cardinals
Chris Archer RHP, Rays
Addison Russell SS, Athletics
Lance McCullers Jr. RHP, Astros
David Dahl OF, Rockies
Komentár: Solídny základ, Taveras je okamžite veľký prísľub, ale otáznik visí nad nadhadzovačmi. O rok môže byť McCullers v top 20, ale aj na konci top 100. Rovnako risk/zisk je na tom i Archer, či Dahl, takže ťažko sa to hodnotí a ja som zvolil skôr tu neagresívnu cestu.
OrliZnámka:
7,25Javier Baez ss, Cubs
Jorge Soler of, Cubs
Max Fried lhp, Padres
Michael Wacha rhp, Cardinals
Jesse Biddle lhp, Phillies
Komentár: Pozdáva sa mix, ktorý sa mi podarilo namiešať, keďže tam mám potenciál, ale aj nejaké rozvinuté talenty. Celkovo som ale dúfal v lepšiu kvalitu systému.
PupeksonZnámka:
5,5Nick Castellanos, 3b, Tigers
Mike Olt, 3b, Rangers
Travis d'Arnaud, c, Mets
Mason Williams, of, Yankees
George Springer, of, Astros
Komentár: Ako to už s autopickom chodí, nevybalancovaný výsledok. K tomu si pridajme enigmatický dojem z hráčov a ten konzervatívny odhad teda nebude bohviečo.
RangerZnámka:
7Byron Buxton ,of, Twins
Carlos Correa, ss, Astros
Bubba Starling, of, Royals
Andrew Heaney, lhp, Marlins
Aaron Sanchez, rhp, Blue Jays
Komentár: Strašne sa mi páči kombo Buxton-Correa, ani neviem či môžem vôbec pokračovať keď vidím Sancheza k tomu. Bubba veľmi nebude podľa môjho gusta, ale Buxton, Correa, Sanchez znie sakra dobre...
SoukupZnámka:
7,5Zack Wheeler, rhp, Mets
Yasiel Puig, of, Dodgers
Gregory Polanco, of, Pirates
Wily Peralta, rhp, Brewers
Jedd Gyorko, 3b/2b, Padres
Komentár: Možno vás neohromí potenciál, ale osobne sa mi páči vyváženosť a rozvinutosť Soukopových prospectov. Pekne vybalancované, drieme tam veľa solídnych hráčov už pre nasledujúcu sezónu.
SWATZnámka:
7,25Christian Yelich, of, Marlins
Mike Zunino , c, Mariners
Trevor Rosenthal, rhp, Cardinals
Aaron Hicks, of, Twins
Nick Franklin, ss/2b, Mariners
Komentár: Yelich bola parádna voľba a rovnako i Hick na záver. Medzi nimi je to zaujímavý mix, celkovo slušné.
ThundermanZnámka:
6,75Xander Bogaerts ss, Red Sox
Tyler Skaggs lhp, Diamondbacks
Jonathan Singleton 1b/of, Astros
Danny Hultzen lhp, Mariners
Oswaldo Arcia of, Twins
Komentár: Trio pálkarov je v tomto prípade neskutočne kvalitné, ale naopak nie som fanúšikom Skaggsa s Hultzenom. Nevylučujem však, že môžu byť v tejto fáze podceňvaný. V tom prípade by tento systém bol snáď najlepší zo všetkých. Hodnotenie z mojej strany ale skôr spiatočnícke...
WizardosZnámka:
7Taijuan Walker, rhp, Mariners
Kyle Zimmer , rhp, Royals
Anthony Rendon, 3b, Nationals
Taylor Guerrieri, rhp, Rays
Adam Eaton ,of, Diamondbacks
Komentár: Veľa potenciálu medzi pitchermi a viac rozvinutosti medzi pálkarmi. Kombinácia je to zrejme pekná a osobne nemám veľmi čo vytknúť, solídne založené.
Celkové poradie kvality systémv podľa orliho:
1. Chazy -8
Miky - 8
3. Soukup - 7,5
4. Orli - 7,25
SWAT - 7,25
6. Wizardos - 7
Jeffjam - 7
Nerazzurro - 7
Ranger - 7
10. Thunderman - 6,75
11. Angeell - 6,5
12. Pupekson - 5,5
Na záver iba dodám, že pokiaľ ste sa nenašli na vrchole, nič si z toho nerobte. Toto review je len bezvýznamný názor orliho, ktorý má veľmi obmedzenú výpovednú hodnotu a o ničom samozrejme nerozhoduje. Spravil som to pre spestrenie, pobavenie a takto aj berte s rezervou
. Ešte raz ďakujem za spoluprácu na drafte a želám veľa úspechov s vašimi prospektami a taktiež hodne šťastia do novej sezóny.