Já teda nesouhlasím s nerim, že ten draft není prospěšnej. Samozřejmě se pořád musíš trefit, což u prospektů není jednoduchý a nedokážou to často ani experti za to placený. Ale jednoznačně jsou ty první picky nejhodnotnější.
Když se podívám na loňskej rok, v prvních 6 hráčích je 1 sračka (stane se) a 5 top prospektů. Dokonce i Angee tam trefil důstojnýho keepera
I letos tam bude několik potenciálně rozdílovejch hráčů na začátku a dál už kdo ví.
Navýšení počtu prospektů bych osobně uvítal, ale spíš asi hlavně proto, že bych z toho měl šanci vytěžit. Objektivně si myslím, že 5 je asi dostatečnej počet a už takhle na konci fakt často střílíme od boku.
Co se týče telkova návrhu, za sebe můžu říct, že jsem pro možnost trejdovat picky v prospekt draftu. Nevidím v tom vlastně asi žádný mínus, naopak přidanej taktickej prvek. Nepovažuju za nutný omezovat ty trejdy jen na krátkou dobu v offseason, s uhlídáním by neměl bejt problém, prostě se to zapíše na fórum stejně jako trejdy obsahující prospekty. Já bych si to pak už pohlídal.