My jsme kdysi před těmi 20 lety hlasovali o pravidlech a těch 28 IP vyšlo jako kompromis, mám pocit, že tehdy přesně 6 lidí chtělo 25 IP a 6 lidí 30 IP.
Ve standardních Yahoo ligách je minimum 20 IP.
Já nejsem proti tomu, abychom o nějakým zvýšení hlasovali, ale přijde mi, že těch 28 IP funguje dobře a obzvlášť při změnách v baseballu za posledních několik let není zvyšování minima IP směr, kterým bychom se měli vydat. Nechtěl bych to dostat to podobný situace jako NHL, kde máme minimum 4 startů brankářů týdně a pro řadu týmů je to často na hraně, jestli to splní nebo ne, protože brankářů je prostě málo. I když po aktuálních změnách pravidel budou pro nás dávat smysl i kvalitní middle relieveři, tak zvýšením minima IP efektivně jenom výrazně snížíme možnost o víkendu nějak taktizovat. Většina týmů bude muset prostě a jednoduše nasazovat všechno co má, aby se dostala třeba na těch 35 IP (cokoliv vyššího bych považoval už za nerozum).
Ode mě jako odpůrce L (zaplaťpámbu že jsou pryč) to možná zní paradoxně, ale je to tak, zamysleme se nad tím prosím.
No v podstate to aj tak trochu potvrdzuje to čo aj si aj Ty (Ranger) a Aj Nero napísal...
O niečo sme teraz tými novými pravidlami pre nadhod zvýšili možnosť zapojenia do hry aj tých Pitcherov, ktorí boli doposiaľ pre nás nezaujímaví ( Middle Reliever + Setup Man ) nie len RP ako Closer... Tak by sme následne „im“ (nám) mohli pridať aj nejaké tie IP navyše...