Tak o tomhle jsem nevěděl, každopádně to na principu nic nemění. Byl bych taky pro to, aby se aukce v dalších letech začínala zhruba se 100$, může se teda všem keepers přiřadit hodnota třeba 14$.
Aby se odečítala hodnota podle minulýho draftu, to prostě osobně považuju za nesmysl. Vůbec nechápu tuhle myšlenku:
Citace:
Já si myslím, že nejlepší je to tam nechat nastavené, že se ti ty hodnoty odečítají než, aby každý začínal další rok se stejným budgetem, protože to popírá smysl toho získat těma keeperama před ostatníma náskok. Ta hodnota se totiž určuje na základě toho kolik si ten předchozí rok za konkretního hráče zaplatil nebo pokud se to neurčuje automaticky tak to jde opět manuálně nastavit.
Ten, kdo bude mít kvalitnější keepers, přece výhodu mít bude a obrovskou, o to jde. Proč by se tomu, kdo bude chtít keepovat hráče, kteří v loňském draftu stáli 240$, mělo nechat na příští draft 20$, a tomu, kdo bude chtít keepovat hráče, kteří v loňském draftu stáli 120$, mělo nechat na příští draft 140$? To jde přece kompletně proti smyslu všeho.
Kdo má lepší keepers, má lepší keepers a je jedno, kolik za ně loni dal v draftu, jestli si je vytrejdoval nebo nabral z FA.
Druhou polovinu týmu si pak vybere v draftu a principem není to, že ten draft musí být aukční. Může to být aukce stejně jako had. Pokud se rozhodneme pro had, tak bych souhlasil s orliho myšlenkou, aby pozice 1-6 si losovali hráči ze 7.-12. místa a pozice 7-12 hráči z 1.-6. místa.
Přesně v tomhle to vidím úplně naopak. Smysl keepování hráčů je podle mě najít co největší value. To znamená, že třeba loni sem nabral Carlose Santanu za 1$ a letos v aukci chodí za 15$. Tím, že já za něj letos zaplatím zase 1$ se mi zvedá hodnota týmu a přitom budget mám stále 260$. To samé Votto loni/letos a mohl bych takhle pokračovat dál. Tím získáváš ten náskok při budování týmu. To co popisuješ ty úplně odebírá jakoukoliv rozmanitost toho keepování, protože automaticky budou všichni keepovat hráče v celkovém součtu za 260$.
Jinak aukci bych držel dál i další roky.
EDIT: samozřejmě v součtu za 260 to nebude, protože jsme omezený 12ti.