Taky moje první sezóna v místní komunitě. Hodnocení "kladné" nevystihuje plně mé pocity. Díky tomu, že jsem celou dobu bojoval o top umístění, tak jsem to hltal mocnými doušky a to furt a neustále. Tolik bezesných nocí, kdy jsem střídavě zíral na obrazovku (ESPN) a monitor se stat trackerem, jsem neočekával, ale stálo to za to. Hlavně teda o nedělních večerech jsem si prožil pár infarktů, kdy se body střídavě přelévaly z jedné strany na druhou.
K mýmu draftu: první 4 picky - to je bez diskuzí...to se berou top hráči u kterejech se výkony očekávaj...bral jsem CarGa, Cliffa Lee, Pedroiu (top 2B je málo) a Verlandera -k jejich výkonům (s přimhouřením oka u CarGa, ale ten taky jel po pomalejším rozjezdu velmi solidně) není, myslím, co dodávat. Pátej pick jsem bral s velkým otazníkem Michaela Younga, u kterýho se úplně nevědělo, jestli bude hrát pravidelně (na jeho místo přišel Beltre)...AVG .338 hovoří za vše. Jako největšího žolíka však považuju výběr Grandersona ve 13. kole (!!!!!!!)
Bral jsem ho taky celkem s jistým rizikem a pamatuju si, že jsem si řikal, jak je možný, že zůstal takhle dlouho nevybranej. Picky 21 a 22 jsem bral Chippera a Russella Martina - na to jak pozdě jsem je bral, tak maximální spokojenost. Russell především v první třetině sezóny, Chipper celou sezonu - oba dohromady nějakejch cca 140 RBI a 36 HR. Z volnejch agentů jsem si po draftu rychle vzal ještě Matsuzaku, kterej byl nadějnej, ale Tommy John surgery zhatil plány. Ale za druhej velkej žolík považuju Heltona, kterýho jsem bral asi po dvou tejdnech z volnejch agentů - za sezónu AVG .302, 59 R, 14 HR, 69 RBI, .851 OPS - prakticky jsem ho nesundal z lineupu.
Jinak nějakej vyloženej bust jsem asi neměl. Slabejch hráčů jsem se většinou včas zbavil a zranění se mi dlouho vyhýbala. Pak jich pár bylo, ale myslím, že DL jsem měl možná skoro nejmíň ze všech týmů.
A co se mi vyloženě nepovedlo...??? Jasně, pár procoachovanejch (nebo jak to česky napsat) momentů, kdy jsem nechal sedět někoho, koho jsem neměl a obráceně (v horším případě mi to zkurvilo v neděli třeba až tři body - výhry, prohry a era) bylo, ale to měl každej. Pamatuju si, jak jsem dropnul Pavana, kterej mě následně o asi dva tejdny později potopil v matchupu ve výhrách a tušim i K-čkách. Pak jsem v semifinále nechal jeden den sedět krátkodobě tužkujícího Pedroiu a on se mi odvděčil výkonem AB 4/5, 4R, 2 HR, 5 RBI...celej den se mnou nebyla řeč. Naštěstí to nemělo vliv na výsledek semefinálovýho Matchupu. No a pak moje slavné finále, kdy mi díky poslednímu tejdnu v zákl. části MLB a výsledkům jednotlivých týmů seděl skoro celej lineup. Tři hráči z yanks hráli obden, Pedroia měl hlubokou krizi díky situaci v Bostonu a dva elitní pálkaři, který mi pomáhali celej rok (CarGo a Helton) měli bebí, tak po pěti, či šesti prosezenejch zápasech ukončili sezonu v půlce final weeku...
Ale to je sport.
Gratuluju oboum postupujícím a tedy i celkovému vítězi...!!!
Byla to dobrá sezóna...!!! O překvapení nebyla nouze a adrenalin pumpoval až do posledních chvil...!!! Jen tak dál a už se těším na březen, kdy se celej Fantasy kolotoč rozjede znova...