Já bych řekl, že to možná spíš pomůže těm, kdo jako já o prospektech moc povědomí nemají. Tuhle myšlenku tady psal orli, když to před časem navrhoval poprvé, a já jsem to tehdy nebral moc vážně, ale když se nad tím člověk zamyslí, tak na tom něco je. Budeme mít aspoň něco zarezervováno (byť to třeba nebude stejně kvalitní jako u prospektových maniaků
) a minimálně ty svoje prospekty pravděpodobně budeme trochu sledovat, takže by to mohlo dokonce zmenšit náskok těch, kdo se v tom vyznají dobře.
Jenom ten postup a termín draftu by to možná ještě chtělo upřesnit, aby to vůbec časově vyšlo. Pokud by měl člověk na svoji volbu 12 hodin (zdá se mi to rozumný a klidně se dá v nouzi oddraftovat třeba z mobilu, i když u toho člověk není - stačí mít připravený dvě jména předem), pak draft 60 hráčů potrvá měsíc. Takže by ten prospekt draft začal třeba 5 týdnů před normálním draftem? V dalších letech už to pak předpokládám potrvá mnohem kratší dobu, protože někteří prospekti budou zůstávat v rezervacích.
Pokud někdo nestihne volbu nebo se toho třeba vůbec nebude chtít účastnit, tak se mu teda přidělí automaticky nejlepší hráč podle nějakého žebříčku? Je to asi nejrozumnější, jen je potřeba předem vybrat a stanovit zdroj toho žebříčku.