Oblíbené
Detroit Tigers: Vlastně první tým, kterýmu jsem v MLB fandil a se kterým jsem víc sympatizoval, i když to s ním zrovna dobře nevypadalo. Všeobecně jsem ve sportovním vnímání tradicionalista a v MLB není tradice prakticky nikde, týmy se stěhujou, vznikaj, zanikaj, ale Detroit hraje už skoro 110 let v jednom městě, pod jedním názvem, v jedněch dresech, s jedním logem, v jedněch barvách. Navíc je to baseballový město, na stadionu je dobrá atmosféra, pravidelně vyprodáno a to jsou věci, který se prostě nezmění, i kdyby se nedařilo.
New York Yankees: Tým symbolizující naprostou dokonalost. Ano, mají hodně peněz, jenže to maj i Red Sox, Cubs, Dodgers a další týmy, který s nima neumí zacházet, vyhazujou je za nic a nemaj výsledky. Yankees jsou dokonale vedená franchise, takovej sportovní ideál. Navíc ta jejich celosvětová marketingová síla je neuvěřitelná. Já je prostě obdivuju, mezi týmama tohodle ražení jsou naprosto nenapodobitelně úspěšní.
Pittsburgh Pirates: Tradiční a sympatickej tým, dobře vedenej, s úžasným manažerem, i složení týmu se mi líbí, navíc krásnej stadion a zajímavá historie. Hrozně jim přeju, aby po těch 20 letech dali kladnou bilanci a třeba konečně i PO. Je to tam na dobrý cestě.
Baltimore Orioles: Zase malej tým, kterej se mi líbí svojí prací. Nejde tu vyloženě o sympatie s klubem, jako spíš se současným manažerem a jejich prací. Zkouší hráče, o který už jinde zájem není a daří se jim v nich probouzet talent a najít tam hodnotu. Navíc dát PO v tak neskutečně našlapaný lize si zaslouží pochvalu.
Neoblíbené:
Red Sox: Naprostej protiklad Yankees, sice díky genialitě Thea dali dvě WS, ale celkově je ten tým naprostej odpad, hromada peněz a neuvážený investice, rozhazování do nesmyslů, několikaletá neschopnost spravit díry v sestavě, megakontrakty s hráčema, co jsou ve výsledku k ničemu, pravidelná neúčast v PO i přes 2. nejvyšší rozpočet, k tomu všemu angažování vrchního šaška Bobbyho. Protivný je taky to, jak jim fandí spousta lidí jen proto, že nenávidí Yankees a je to jejich rival. Jako jediný pozitiva vnímám Pedra Martineze a parádní stadion.
Twins: Twinkies jsou prostě k pláči, roky dělali ostudu divizi v PO (9 proher v řadě atp.) a teď ji už dělaj i sami sobě, respekt si tam zaslouží snad jen manažer, jinak je to od fanoušků, přes hráče, až po vedení tragédie.
Chicago White Sox: Znechutili se mi hlavně Ozziem, co se týče AL Central, tak jsou to takoví Red Sox, taky neschopnost investovat pořádně a velký vyhazování peněz oknem. Navíc u klubu se stoletou tradicí by člověk čekal víc jak 49.5% návštěvnost, ale chápu fanoušky, že se k nim nehlásí - v Chicagu je holt jen jeden tým a White Sox jsou všem někde. Jako plus tam jsou snad jen komentátoři.
Houston Astros (AL): Nevím, co to je za tým, ale Astros už prostě nejsou.