Právě je neděle 24. listopad 24, 15:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Výsledky keeperu 2013
PříspěvekNapsal: pondělí 09. září 13, 16:01 
Veterán
Veterán

Oblíbený tým: Houston Astros
Můj souhrn a postřehy k základní části... těším se na vaše komentáře :)

Před sezónou jsme si vesměs mysleli, že vítěz obou dosavadních ročníků Wizardos (Wizardos Megatrons**) se svojí sestavou plnou papírově fantastických a většinou zároveň mladých hráčů znovu snadno vyhraje, ale to jsme se dost spletli. V úvodu to tak sice vypadalo (6 výher v řadě na začátek), ale pak to nějak začalo drhnout. Braun nic moc nehrál a suspendace ho pro letošek odstavila definitivně (jím zabrané místo v rosteru bude handicapem i do playoff), k tomu se přidali další (otřesný Starlin Castro, po skvělém úvodu mizerný Justin Upton apod.). Po prohrách v posledních čtyřech týdnech je z toho pro Wizardose až 6. místo a obhajoba by asi byla spíš překvapením, i když víme, že se teď začíná znovu a stát se může naprosto cokoliv.

Základní část suverénně ovládl orli (University of Texas) s náskokem 13 GB. Na pálce ho táhli mladíci jako Trout a Freeman. V playoff ale nemusí být všechno tak jasné, protože nejzářivější hvězdou orliho nadhozu byl Harvey a ten už si letos nezahraje.

Liga byla zajímavá v tom, že za orlim se vytvořila skupina šesti hráčů s výrazně pozitivní bilancí a bylo jasné, že jeden z nich nepostoupí. 2. místo nejdříve patřilo Wizardosovi (viz výše), pak na něm figuroval hlavně jeffjam (Hovadas Fudduckers), ale nakonec ho (dokonce s náskokem 9,5 GB) získal SWAT s nadupadnou pálkou v čele s Davisem. Třetí místo po trápení hlavně s šokujícími propadáky dlouholetých opor nadhozu obsadil Ranger (Ranger's 'Stros), který se utká s Wizardosem, a čtvrtý jeffjam (Hovadas Fudduckers) s asi nejpříjemnějším překvapením ročníku, pátým Soukupem (Soukupovy Eska).

Černý Petr zůstal s úspěšností .525 Chazymu (Mesoraco's Latics), ačkoliv měl i díky neochvějné víře v lidi jako Liriano v kvalitativních statistikách nejlepší nadhoz ligy. Nevyšly mu hlavně poslední dva weeky, kdy mu už nadhoz odešel a papírově slabší soupeři předvedli celkem zvěrstva na pálce. Skutečným důvodem je ale nepochybně zrada spáchaná na hlavní osobnosti týmu Devinu Mesoracovi, který byl necitlivě dropnut a dokonce pak musel hrát i v Tasmánii :ne:

V tabulce následuje druhá gigantická propast: před osmým Mikym (MoneybA's) zeje 23 GB. Stejně jako další čtveřice pod ním se asi bude soustředit na doplnění nebo rovnou přebudování týmu s využitím výhodných draftovacích pozic. 9. skončil pupekson (Last Minute - Sox). Thunderman (TNT Believers) je i přes zjevný nedostatek času prozatím na 10. příčce.

Nerazzurro ( :neri: - Tasmanian Devils) na 11. místě se do rebuildu pustil opravdu s vervou, ale zřejmě jen on sám umí pochopit některé své dropy (nebo naopak to, koho si v týmu podržel) a výměny. V každém případě se postaral v lize o nějaké to pozdvižení a zábavu. Poslední Angeell na tom byl dlouho dost beznadějně a z 12. místa se neodlepil, ale ten závěr přece jenom nějaký příslib do budoucna dává. V posledním weeku měl nejvíce R, HR, RBI a nejlepší OPS ze všech týmů a pár mimořádně zajímavých mladých keeperů, kolem kterých se dá stavět, tam rozhodně je (Myers, Profar, Darvish, Fernandez, Chapman).

Předmět příspěvku: Re: Výsledky keeperu 2013
PříspěvekNapsal: pondělí 09. září 13, 16:19 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Texas Rangers
pekne napisane :) orlimu hodne pomohlo par trejdov, inak teda do PO bohuzial musime bez Heywarda a Harveyho, holt skusime sa porvat o nejaky slusny vysledok :)

PříspěvekNapsal: pondělí 09. září 13, 17:55 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

Oblíbený tým: Pittsburgh Pirates
Pěkně si to sepsal. Zajímavá sezóna. Orel sice utekl, ale myslím, že z prvních 6 může vyhrát kdokoliv, když teda bude chtít.

PříspěvekNapsal: pondělí 09. září 13, 19:02 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Takže předem díky za pěkné shrnutí sezóny. Jednou jsi dole a jednou nahoře, přesně tak mi to letos připadalo, protože na letošní sezoně bych hledal nějakým pozitivum asi velmi těžko :-) Pálka po all-stars skoro neexistovala a nadhoz střídal lepší týdny s horšíma. Aspoň mám do další sezóny o čem přemýšlet.

Když se podívám na týmy v play-off tak vyhrát může kdokoliv, pokud bych to bral podle předchozích sezón tak vyhrávala silná pálka, takže můj favorit by byl asi SWAT.

PříspěvekNapsal: pondělí 09. září 13, 19:56 
Veterán
Veterán

Bohužel i přes problémy mě ve čtvrtfinále nejspíš porazíš snadno, když ti vyšlo 6 dvojstartů a kromě Novy je to v podstatě všechno snadný až extrémně snadný :) Mně bzdochá Harper, mám 4 dvojstarty a z toho dva jsou trapného Cecka (BAL a BOS jako Nova) a Tima (uvidíme, jak mi neri pomohl), Cosart asi moc Wéček taky nepřidá a Torres je stéblo z FA, kterého se zoufale chytám :scratch:

PříspěvekNapsal: pondělí 09. září 13, 22:42 
Farmář
Farmář

Oblíbený tým: Milwaukee Brewers
pěkné shrnutí. První sezóna dobrá, pomohlo mi, že sem v offseason nedokázal dotáhnout několik trejdů, ve kterých bych své dobré hráče vyměnil za týpky, ze kterých v této sezóně jejich majitelé hooodně zešedivěli :) Snad se v PO zadaří, zatím se mi vyhýbají nějaký velký DL nebo slumpy víc hráčů najednou, tak to doufám vydrží

PříspěvekNapsal: pondělí 09. září 13, 23:02 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Detroit Tigers
Tady osobně myslím, že si zaslouží velkou pochvalu soukup, miky i nera.

Všichni do ligy vstoupili v průběhu posledních dvou sezon, aby nahrazovali neaktivní hráče a řek bych, že se toho zhostili s velkou vervou, ligu společně pozvedli a do budoucna určitě rozbijou tu hegemonii šesti uživatelů. Vlastně už se to povedlo, když já to doLiriánoval mimo PO.

Soukup dostal tým, kterej nikdy nehrál PO a okamžitě ve svý první celý sezoně to PO vybojoval, vlastně si i vybudoval tým, kterej by moh dlouhodobě ty příčky nahoře obsazovat. Udělal šikovný trady, i když zrovna ten se mnou asi oslavovat nebude, ale to k tomu patří. Zaslouží si pochvalu, když člověk uváží, jakým způsobem hrál asistent. Jednoznačně novej uživatel > bývalej uživatel.

Miky to měl o hodně těžší, dostal se k týmu až těsně před začátkem sezony a nemoh nic moc vymyslet. Rupertův tým byl navíc nejhorší (i když Rupertova vina to nebyla, když kdysi nemoh jít na draft). Měl problém vůbec najít 12 smysluplnejch keeperů, u kterejch se většinově smysluplnost nedostavila a už po jedný sezoně ten tým vypadá úplně jinak, podle mě ale daleko líp. Sázka na Áčka (Parker, Gray), zisk Ellsburyho, zisk Altuveho. Najednou mikyho tým vypadá daleko konkurenceschopnějš, dvanáct keeperů sice furt bude hledat nejobtížnějš, ale těch smysluplnejch tam má daleko víc. Sebe považuju za opravdu kvalitního hráče, ale nemyslím, že bych dokázal s takovým týmem za rok udělat o moc víc. Nedokážu tady hodit novej uživatel > bývalej uživatel, protože Rupert je vynikající hráč, ale když už jsme ho měli nahradit, těžko by se to povedlo líp.

Nera ten tým po porkym převzal už dřív, má svůj způsob, jakým ho vede, dělá hodně tradů, je hodně aktivní, pořád hledá nějakou filozofii, kterou to povede a snaží se ji nějak optimalizovat. Na můj vkus s tím hejbe až moc, hádám, že je to názor i mnoha jinejch, ale na druhou stranu, nera prostě ligu oživil, v ligách, co spolu hrajeme, tak rok od roku ukazuje enormní progres a staví to čím dál tím líp, učí se a řek bych, že i on časem může vytvořit kvalitní tým. Vybral si svoji cestu, dost spletitou, ale zas nebejt jeho, tak keeper řešíme o 50% míň. O porkym jsme skoro nevěděli, sice dal PO, ale byla to ukázka mimořádnýho štěstí (chytnul kariérní sezony Ellse, Grandersona) a ten tým by sám přived jedině do záhuby, protože netušil, co dělá. Takže i tady naprosto bezpečně a bez váhání novej uživatel > bývalej uživatel.

Změny nám prostě vyšly, liga jde nahoru a do budoucna bude vyrovnanější a vyrovnanější, protože jsou všichni aktivní a snaží se s tím pracovat. Líbí se mi, že ti dole to berou jako výzvu a snaží se hledat způsoby, jak se dostat nahoru, prohánět nás, nikdo není jen správce, všichni pracujou. Samozřejmě podle mě dlouhodobě ukazujeme, že jako GM bysme z týmů letěli po jedný sezoně (orli ty ne, samozřejmě :lol: ) a ty špatný keepnutí, špatný trady, špatný drafty, opravdu bysme každej mohli spočítat moc příšernejch rozhodnutí. Ale tím je to legrace.

Já letos zariskoval, hodně obětoval, protože sem věřil, že to uhraju i s mizerným nadhozem a vytvořím si nadhoz do budoucna. Oslabil se před draftem, abych získal Colea, nekeepoval Iwakumu, zbavil se Hamelse. Asi jsem na to dojel, i když do budoucna podle mě mám nakročeno dobře.

Samozřejmě hodně štěstí v PO všem, přál bych to orlimu, protože co předved s tím týmem, je naprosto "off the charts"... nadraftoval kdysi hrozně, mnoha z nás daroval keepery a stejně dokázal z volnejch hráčů a svejch znalostí mladíčků vykouzlit kvalitní tým se spoustou keeperů, kteří mu budou dělat radost ještě mnoho let. Jen doufám, že si nikdo nestojí za těma řečma, že se z toho stala bramboračka a jestli to má smysl hrát dál.

PS: kdyby někdo odešel, náhradníkem já osobně volím Hrubase, kterej by měl zájem do ligy případně vstoupit

PříspěvekNapsal: pondělí 09. září 13, 23:20 
Veterán
Veterán

Je to pravda, všechny nováčky chválíme. Liga nás baví a má prestiž, takže je to fajn. Samozřejmě to neznamená, že není prostor na nějakej kritickej názor a některý trejdy prostě závání podivností a vnášejí zmatek. Letos jsme měli minimálně jeden dost nešťastnej svým provedením... Na druhou stranu i díky tomu se o tom víc bavíme a případný nedostatky se snažíme odstranit ;)

Ještě jsem tam zapomněl zmínit, že před sezónou padla dokonce úvaha, jestli by se to nemělo rozpustit a začít znova, protože nám bude Wizardos minimálně dalších 5 let dávat strašný kotle, a ejhle... vono je to holt kulatý :)

(Samozřejmě počítám s tím, že jak jsem to napsal, tak příští rok bude Wizardos***, ale o tom to je :evil5: )

PříspěvekNapsal: pondělí 09. září 13, 23:20 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

pekne zhrnutie taky od chazyho, diky za pochvalu :), inak miky a soukup su v mojich ociach hodne velky prislub do buducnosti, obaja tento rok pohli timy spravnym smerom a zrejme budu o rok este silnejsi

taktiez verim ze o rok chazymu to PO neunikne, holt tento rok bol prenho asi potrebny aby trochu prebudoval kader, navic ma najtalentvanjsich pitcherov na prospectoch, takze jeho tohtorocna slabina moze byt coskoro jeho silou...

PříspěvekNapsal: pondělí 09. září 13, 23:21 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

inak sranda je ze tento rok sme do tej ligy fakt sli s tym ze vsetci proti wizardosovi :) mam pocit ze by sme na to nemali zabudnut ani o rok, pretoze Braun sa proste vrati :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]