Tady osobně myslím, že si zaslouží velkou pochvalu soukup, miky i nera.
Všichni do ligy vstoupili v průběhu posledních dvou sezon, aby nahrazovali neaktivní hráče a řek bych, že se toho zhostili s velkou vervou, ligu společně pozvedli a do budoucna určitě rozbijou tu hegemonii šesti uživatelů. Vlastně už se to povedlo, když já to doLiriánoval mimo PO.
Soukup dostal tým, kterej nikdy nehrál PO a okamžitě ve svý první celý sezoně to PO vybojoval, vlastně si i vybudoval tým, kterej by moh dlouhodobě ty příčky nahoře obsazovat. Udělal šikovný trady, i když zrovna ten se mnou asi oslavovat nebude, ale to k tomu patří. Zaslouží si pochvalu, když člověk uváží, jakým způsobem hrál asistent. Jednoznačně novej uživatel > bývalej uživatel.
Miky to měl o hodně těžší, dostal se k týmu až těsně před začátkem sezony a nemoh nic moc vymyslet. Rupertův tým byl navíc nejhorší (i když Rupertova vina to nebyla, když kdysi nemoh jít na draft). Měl problém vůbec najít 12 smysluplnejch keeperů, u kterejch se většinově smysluplnost nedostavila a už po jedný sezoně ten tým vypadá úplně jinak, podle mě ale daleko líp. Sázka na Áčka (Parker, Gray), zisk Ellsburyho, zisk Altuveho. Najednou mikyho tým vypadá daleko konkurenceschopnějš, dvanáct keeperů sice furt bude hledat nejobtížnějš, ale těch smysluplnejch tam má daleko víc. Sebe považuju za opravdu kvalitního hráče, ale nemyslím, že bych dokázal s takovým týmem za rok udělat o moc víc. Nedokážu tady hodit novej uživatel > bývalej uživatel, protože Rupert je vynikající hráč, ale když už jsme ho měli nahradit, těžko by se to povedlo líp.
Nera ten tým po porkym převzal už dřív, má svůj způsob, jakým ho vede, dělá hodně tradů, je hodně aktivní, pořád hledá nějakou filozofii, kterou to povede a snaží se ji nějak optimalizovat. Na můj vkus s tím hejbe až moc, hádám, že je to názor i mnoha jinejch, ale na druhou stranu, nera prostě ligu oživil, v ligách, co spolu hrajeme, tak rok od roku ukazuje enormní progres a staví to čím dál tím líp, učí se a řek bych, že i on časem může vytvořit kvalitní tým. Vybral si svoji cestu, dost spletitou, ale zas nebejt jeho, tak keeper řešíme o 50% míň. O porkym jsme skoro nevěděli, sice dal PO, ale byla to ukázka mimořádnýho štěstí (chytnul kariérní sezony Ellse, Grandersona) a ten tým by sám přived jedině do záhuby, protože netušil, co dělá. Takže i tady naprosto bezpečně a bez váhání novej uživatel > bývalej uživatel.
Změny nám prostě vyšly, liga jde nahoru a do budoucna bude vyrovnanější a vyrovnanější, protože jsou všichni aktivní a snaží se s tím pracovat. Líbí se mi, že ti dole to berou jako výzvu a snaží se hledat způsoby, jak se dostat nahoru, prohánět nás, nikdo není jen správce, všichni pracujou. Samozřejmě podle mě dlouhodobě ukazujeme, že jako GM bysme z týmů letěli po jedný sezoně (orli ty ne, samozřejmě
) a ty špatný keepnutí, špatný trady, špatný drafty, opravdu bysme každej mohli spočítat moc příšernejch rozhodnutí. Ale tím je to legrace.
Já letos zariskoval, hodně obětoval, protože sem věřil, že to uhraju i s mizerným nadhozem a vytvořím si nadhoz do budoucna. Oslabil se před draftem, abych získal Colea, nekeepoval Iwakumu, zbavil se Hamelse. Asi jsem na to dojel, i když do budoucna podle mě mám nakročeno dobře.
Samozřejmě hodně štěstí v PO všem, přál bych to orlimu, protože co předved s tím týmem, je naprosto "off the charts"... nadraftoval kdysi hrozně, mnoha z nás daroval keepery a stejně dokázal z volnejch hráčů a svejch znalostí mladíčků vykouzlit kvalitní tým se spoustou keeperů, kteří mu budou dělat radost ještě mnoho let. Jen doufám, že si nikdo nestojí za těma řečma, že se z toho stala bramboračka a jestli to má smysl hrát dál.
PS: kdyby někdo odešel, náhradníkem já osobně volím Hrubase, kterej by měl zájem do ligy případně vstoupit