tak asi je cast napisat i svoje zhodnotenie sezony
V prvom rade gratulujem Jirkovi k titulu, v jeho podani to bola paradna sezona a titul je v dobrych rukach urcite. Spravil niekolko trejdov, ktorym vela ludi neverilo, ale v konecnom dosledku sa ukazali ako spravne. Ich cielom bolo zrejme tento rok vyhrat co sa do bodky podarilo, k tomu nie je dovod mysliet si ze by sa to jirkovi nepodarilo o rok znova.
Trochu sklamanie pre mna je Wizardos, suspendacia Brauna, nekonzistentny Upton si vybrali svoju dan. Kazdopadne tento rok ma porazil vo finale Chazy ligy a tak suverenny vykon co tam predviedol len potvrdzuje ze je skvely fantasy hrac a o rok bude znova bojovat o tituly ligy.
Kto ma pozitivne prekvapil je asi soukup, zatial skutocne naplna hype ktory o svojich "ziakoch" vytvara chazy. Paci sa mi jeho praca s timom a naviac z konverzacii mam pocit ze vie co skutocne robi. Podobne slubne vyzera i Miky a oboch beriem ako velky prinos do ligy. Neprekvapilo by ma keby zrazu buduci rok zacali bojovat o celo.
Svoj standard si v mojich ociach udrzali jeffjam a ranger, obaja kvalitny manazeri, co som mal moznost si na vlastnej kozi i skusit v B lige, kde som bohuzial neuspesne ( o 1 GB ) zviedol suboj o postup do Acka s Jeffjamom. Co sa ale tyka keepera, Jeffjam miestami pozeral i po vedeni v lige, kazdopadne nakoniec to tesne uslo. Obaja zrejme tento rok nemali najtalentovanejsie zostavy v lige, ale kvalitna manazerska praca im aj tak zarucila Play off.
Chazy sa tak trochu pustil do rebuildu potom co mu trochu prestarol tim. Spravil par odvaznych krokov ktore mu ale pekne vysli. Napriek nedostatku talentu na pitchingu aj tak dokazal zabojovat o playoff, co ukazuje jeho kvality. Momentalne je taktiez vlastnikom najlepsieho vyberu prospectov v lige, takze jeho tohtorocna slabina - pitching, moze uz coskoro byt jeho vysadou.
Angell, Pupekson potrebuju zrejme zabrat do dalsieho roku. Angellovi tam padaju do timu vdaka vyhodnym poziciam na drafte talenty ako na podnose, tak snad mu to k niecomu bude. Hrubas ma zase renome fast risera, ktory sa vraj tento rok nezastavil ani v Acku, takze opet skvely prirastok do ligy.
Ostal nam nakoniec uz len Neri. Co dodat k nemu, v prvom rade asi ze je pre ligu zaujimavym okorenenim. Niekedy je zrejme toho korenia az prilis, ale treba uznat ze inokedy dava lige tu spravnu chut. Osobne mam ale tak trochu problemy pochopit jeho manazerske kroky, pre jeho dobro len dufam ze im rozumie aspon on.
Zavedenie prospect draftu vnimam po roku ako velke plus pre ligu. Myslim ze to skutocne dalo lige dalsi rozmer a jednoznacne je to pre mna najzaujimavejsia fantasy liga aku hram. Prospecti si zrejme vyziadaju este par uprav v pravidlach pred zaciatkom dalsej sezony, ale beriem to skor ako kozmeticke upravy na velmi vydarenom projekte.
Nuz a nakoniec co teda University of Texas? Opet sa nam podarilo nabrat nejaky talent do timu, ci uz vdaka draftom, trejdom, alebo free agency. Podarilo sa nam taktiez podavat kvalitne vykony tyzden co tyzden, za co vysledkom bolo prve miesto po zakladnej casti. Dylan Bundy by nam inak mohol za to miesto na rosteri pomaly zacat platit, inak teda dufame v jeho skore uzdravenie a snad sa ho dockame v MLB coskoro. Matt Harvey si bohuzial presiel podonymi problemami a az podzimne starty v Arizona Fall league ukazu ci si da volno = TJ operacia. Zranenie Machada len na 8 tyzdnov tak znie celkom ako este vykupenie.
Napriek tomu ze vsetko nevyslo nakonci ako malo, do novej sezony urcite nezufame z niekolkych dovodov:
1. Jadro prospectov = Baez, Soler, Biddle, Alizee je coura, budu mat buducu sezonu sancu zacat ukazovat talent v MLB
2. Michael Wacha = nemyslim ze je potrebne nieco viac dodat
3. Texas AM stud RHP v time = ano, stale je to on...
http://www.youtube.com/watch?v=pRpeEdMmmQ04. Freeman a Heyward = je mi jasne ze Heyward je bzdocha, ale ked to ide s Bundym s NA, tak by to nemal byt problem s obcas hrajucim Heywardom
5. Trout a tak...
Takze no podakovanie este raz celej lige za peknu sezonu, prajem pohodovu offseason a hodne stastia do novej sezony