Právě je neděle 24. listopad 24, 21:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Československá Fantasy MLB 2014 - všeobecná diskuse
PříspěvekNapsal: čtvrtek 23. leden 14, 19:54 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Detroit Tigers
jeffjam píše:
Sezónu zachovat, i to, že poslední týden hodně lidí sedí k tomu prostě patří.
V otázce zrušení L bych se taky možná přimlouval k zavedení QS, i když i s tou L je to zajímavé.
A co říkáte na zrušení OPS a zavedení OBP? Si myslím, že přes silovou kategorii bohatě stačí HR, zavedení OBP místo OPS by přidalo na hodnotě hodně hráčům a trochu ubralo power hitterům, takže by se to trošku vyvážilo.

Jo, OBP jsem už hrál a taky mi to přijde lepší jak OPS. OPS tě vůbec nenutí uvažovat nad hráčema v jiným kontextu - bereš silový hráče kvůli produkci, dostaneš i OPS.

Kvůli OBP budeš muset zohledňovat něco úplně jinýho, takže to bude mít přínos. Takže tady jsem pro a klidně bych o tom hlasoval. Podle mě bude daleko větší procento případů, kdy člověk vyhraje jen jeden průměr a hře to dodá novej rozměr na pálce (tak jako to dělá L na nadhozu).

PříspěvekNapsal: čtvrtek 23. leden 14, 20:19 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Baltimore Orioles
V životě jsem nepřemýšlel jestli budu kalkulovat s L jako statistikou, to je největší fluke naší ligy. Pochybuji že kdokoliv do pátku kalkuluje s nadhazovačema jen s obavy o to aby neměl L, každý napálí začátek ať splní IP, K, Whip a pak se kalkuluje jak je na tom soupeř a co přijde od pátku do neděle.
jestli vyhraju L nebo ne jsem nikdy neřešil, buď jsem měl štěstí nebo ne. Pokud tvrdíš opak tak jsi frajer a chci tedy vidět tvůj ranking v yahoo když si takovej strateg.
A co se týká náročnosti ligy, to zcela jistě nedělá L jako statistika, ale to že jsou tady 4 ligy a možnosti postupu a sestupu a hlavně, že jsou tady hráči kteří jsou aktivní a hodně se tomu věnují.

Jestli L zůstane tak mi to vadit nebude, jako asi tobě kdyby se zrušilo. Je fakt sranda když prohraješ L a máš třeba 2.50 era a 1.10 whip, jak tomuto chceš nějakou strategií předejít opravdu nevím.

Naposledy upravil jirka11 dne čtvrtek 23. leden 14, 20:28, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: čtvrtek 23. leden 14, 20:20 
Farmář
Farmář

Oblíbený tým: Milwaukee Brewers
Já sem loni hrál 3 ligy s L a jednu bez L a ta liga bez L byla úplně na hovno, vlastně to končilo tím, že všichni až na úplně nejkřiklavější výjimky nasazovali úplně všechny nadhazovače, protože šanci na W máš vždycky a jen ti to zruší to riziko, že můžeš mít i L. Navíc, když se hraje na K, tak to byl další tlak na to prostě sázet všechny nadhozy, co člověk měl.
Výsledek byl fakt jen ten, že všichni dávali skoro všechny nadhazovače týden co týden, aby sbírali K a možný Winy s vědomím, že soupeř jede stejnou taktiku. ERA a WHIP vždycky oba hráli s vědomím, že sice některej nadhoz může vybouchnout a ty stats pokazí, ale to stejný se stane i soupeři, takže se to nuluje. Bylo to fakt k ničemu.

PříspěvekNapsal: čtvrtek 23. leden 14, 20:27 
Farmář
Farmář

jirka11 píše:
V životě jsem nepřemýšlel jestli budu kalkulovat s L jako statistikou, to je největší fluke naší ligy. Pochybuji že kdokoliv do pátku kalkuluje s nadhazovačema jen s obavy o to aby neměl L, každý napálí začátek ať splní IP, K, Whip a pak se kalkuluje jak je na tom soupeř a co přijde od pátku do neděle.
jestli vyhraju L nebo ne jsem nikdy neřešil, buď jsem měl štěstí nebo ne. Pokud tvrdíš opak tak jsi frajer a chci tedy vidět tvůj ranking v yahoo když si takovej strateg.
A co se týká náročnosti ligy, to zcela jistě nedělá L jako statistika, ale to že jsou tady 4 ligy a možnosti postupu a sestupu a hlavně, že jsou tady hráči kteří jsou aktivní a hodně se tomu věnují.

Já teda s L vždycky hrál a to sem jeden z těch, co nadhozy nikdy moc neřešil :) sice to nebyla statistika na kterou bych koukal první a záleželo to jen na ní, ale vždycky se to nasazování nadhozů na poslední dva dny řídilo mixem všech stats včetně L. Vždycky prostě přemýšlíš jestli zkusit dohnat K nebo W, když máš o jedno L míň než soupeř, dává to hře jinej náboj. Nebýt L, tak to neřešíš a nasadíš co nejvíc nadhozů, protože můžeš jen získat. Kžadej startující nadhoz je + K a W a nemáš tam žádnou výraznou protiváhu

PříspěvekNapsal: čtvrtek 23. leden 14, 20:31 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Baltimore Orioles
To nevím jak to je s ostatníma ligama co jsi hrál, ale pokud jsi CZ ligách limitován 3 pickami za týden, tak streamování nějak nepřichází do úvahy.

PříspěvekNapsal: čtvrtek 23. leden 14, 20:33 
Farmář
Farmář

A jinak co se týče OBP nebo OPS, tak jsem pro zachování OPS. Stejně ty homerunový hovada mívají kvalitní OBP, prtože mívají IBB a obecně víc BB, nadhozy se na ně bojí házet tolik do striku, takže bysme si pomohli jen kosmeticky. Jasně, jsou hráči, kteří nedají 20+HR a sbírají hodně BB, ale ty by si stejně každej bral až když by mu nevyšel nějakej ranař, kterej ty BB sebere taky, takže podobný jako teď.

Za sebe jestli pro něco vyměnit OPS, tak za počet K u pálkařů, tam by ta protiváha silovým pálkařům byla větší, protože hodně K jich má většina, to by hráče s kontaktem a disciplínou na pálce zvýhodnilo víc než OBP

PříspěvekNapsal: čtvrtek 23. leden 14, 21:15 
Stálý hráč
Stálý hráč

Já teda osobně nechápu, jak můžeš bejt jakkoliv úspěšnej fantasy hráč, jestli nekalkuluješ s L a dáváš tam nadhazovače, abys dal K, IP atd...

Já teda nad L přemejšlím u každýho startu (jde to dohromady s řešením ERA a WHIP). Na můj ranking se klidně podívej, ale ve zkratce mám 17 lig, 14 PO a 8 trofejí, hlavně v těch začátcích sem PO fakt dojebával. Ale o to nejde, i kdybych to strategicky kurvil a byl lempl, tak je pro mě velká zábava se snažit nad tím uvažovat a ty nadhazovače nasazovat s nějakým plánem. Kdybych si tam jen každej den hodil všechny, tak mě snad fantasy ani nikdy nezačne bavit, by tam nebylo co dělat krom pickování hráčů.

Ale já nevím, podle mě je ta kalkulace samozřejmá, právě sem myslel, že ty to musíš hrát podobně, když si se zbavil Felixe atp v keeperu. Však ono je to hrozně snadný, i s nadhozem za 80 dolarů a bez hvězdy se dá hrát nadhoz na top úrovni.

BTW podle mě to dělá fakt hodně, zkus si někdy zahrát ligu na pět statistik bez L. Jak říká soukup, každej tam pak hází všechny SP, je to už jen o draftu a vůbec ne o hraní, faktor taktiky a hraní je naprosto eliminovanej. Stačí pak vědět, jaký SP daj K a máš vyhranou ligu, je to fakt trapně snadný. Lka dělaj z fantasy nadhozu zábavu v mým hraní. Musíš tomu nadhozu rozumět.

PříspěvekNapsal: čtvrtek 23. leden 14, 21:17 
Stálý hráč
Stálý hráč

Respektive nemusíš, ale když rozumíš, tak můžeš ušetřit na draftu a postavit si lepší pálku, dodává to prostě další dimenzi.

PříspěvekNapsal: čtvrtek 23. leden 14, 21:44 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Tampa Bay Rays
hrát bez L je dobrý jen v tom, že se o to nemusíš starat... pálka a nadhoz jsou stejně potřebný, prostě jen stavíš co máš, netaktizuješ, rozhoduje síla týmu - draft...

Ale když jsou L musíš taktizovat (můžeš) a dává to výhodu hráčům co se tomu víc věnují, což je vlastně dobře.. protože pak lepší hráč postoupí a vyšší ligy se zkvalitňují... Ale samozřejmě postup si musíš pořád vybojovat v Play off, ale tam stačí aby měla tvoje pálka zrovna špatný týden a končíš no...

Jinak jsem se špatně vyjádřil... L bych nechal a HOLDs přidal... čili 7 stats na nadhozu (je třeba využít i RP)... ale co přidat na pálku? .... zase by to bylo o stupeň zábavnější... chtělo by to něco jako L, s čím se dá taktizovat

PříspěvekNapsal: čtvrtek 23. leden 14, 21:50 
Stálý hráč
Stálý hráč

Ta pálka je dlouhodoobej problém no...

Už to AVG a OPS je dost o ničem, jak je tu zmiňovaný. Hrozně často máš obojí zároveň, jde to až moc ruku v ruce, musí bejt hodně blízko AVG obou soupeřů nebo šílená propast v HR, aby moh vyhrát ten, co prohraje AVG.

OBP by bylo podle mě vážně lepší.

A jako ta další statistika mě vždycky napadaly pálkařský K a nikdy mi moc nebylo vysvětlený, co je na tom špatně. Zas na druhou stranu 7 statistik je vážně hodně, já bych nechal zavedenej formát, holdy si můžem dát v nějaký lize jiný.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]