Právě je pondělí 25. listopad 24, 01:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Československá Fantasy MLB 2014 - všeobecná diskuse
PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 16:39 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Detroit Tigers
A smysl NA slotu mi taky uniká. Situace, kdy člověk buď musí nechat NA hráče ležet a nebo kvůli nim obětovat BN slot, je podle mě vynikajici. Jestli pro tebe má hodnotu, tak něco obetuj. Jinak vyhraje ten, kdo to nejvíc sleduje a v talentech se vyzná (orli). Neboli opět by se jednalo o zjednodušení fantasy pro min schopny hráče a zmenšování rozdílu mezi chytrejsima a pomalejsima. Takle si všichni naplníme NA sloty a půjde o čistou haluz. Současná situace je taková, ze jde o porozumění a informovanost.

Všechny prozatímní návrhy mi pripadaj jako kroky směrem k nudě.

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 17:11 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Tampa Bay Rays
to určitě no, moc těch slotů by byl problém a výhoda pro lidi co se tomu víc věnují... ale myslim, že jeden NA slot by nikoho nezabil... když už to Yahoo nabízí.

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 17:34 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Texas Rangers
ja mam osobne na rosteri Dylana Bundyho a myslim si ze sucasny stav, ked NA hraca musime jedine susit na BN je celkom takticky zaujimava varianta... v podstate NA hraci su pre nas prospecti mimo top 100 a ak tam niekto vidi value, moze posusit...

osobne, pri situacii Bundyho by mi jeden NA slot pomohol, ale aj tak som proti, ked chcete navyse prospecta, dajte si ho na BN, 5 vam prideluje uz draft...

btw so zmenami yahoo ked prijdu 100+ novych prospectov do poolu, si musime davat pozor na dodrziavanie pravidiel a to hlavne v pripade hracov co pojdu v juny do draftu, pretoze mam pocit ze yahoo ich moze instantne pridat do poolu (orli na to myslel uz dopredu a pravidlo v prospect systeme na toto mame)

edit: moja oprava, spatne vlakno :(

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 18:30 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Detroit Tigers
Kdepak Nero, NA skotu by byly pomoc jen pro lidi, co to nesledujou. Jeden je pomoc, dva větší, každej dalsi ještě větší.

Teď je situace taková, ze kdo to sleduje, tak ví, kdy jsou prospecti povolání do mlb, případně kdo se vyplatí držet. NA slot zajistí, ze každej neschopnej trouba si bude moct vygooglit top prospecty s sanci na letošní povolani, zaplnit nima NAcko a pak se uvidí, kdo bude mít haluz. Velekravina, fakt by se to chtělo zamejslet nad dusledkama a logicnosti zmen a ne po nich volat jen proto, ze to yahoo umožňuje.

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 20:15 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

Oblíbený tým: Pittsburgh Pirates
Ranger píše:

Částečně jsi mi to teda potvrdil :nevim: Částečně máš prostě jinej názor.

Pokud by byl 5x post OF (moje otázka zněla na přidání 2xOF), tak bych asi hlásil můj konec v lize :) To by byla fakt bramboračka pro ťulpasy.

Podle mě je to teď opravdu vyvážený. Můj názor je, že není pravda, že by v FA bylo jakkoliv nadměrný množství kvalitních pálkařů. Další věc je pochopitelně maximum 3 moves týdně, to taky zásadně omezuje jakýkoliv "nadměrný" využívání FA.

A přidal bych k tomu ten pohled, že u pálkařů tyhle záležitosti vlastně ani není potřeba řešit. Je to skupina hráčů naprosto nesrovnatelná s nadhazovači, ale i s čímkoliv v NHL nebo NBA fantasy. Pálkaři hrají prakticky denně. Máme-li pro ně v rosteru 9 aktivních slotů (a libovolný počet BN), cílem každého manažera je (zjednodušeným výpočtem) mít pro sebe 9 pálkařů z ligových TOP 108. A k tomu - podle uvážení každého - jednoho nebo víc co nejlepších náhradníků na pondělky, čtvrtky, za odpočívající hráče nebo zraněné. Hráče takových kvalit prostě na FA nachází člověk těžko. Celkově máme v týmech 276 hráčů a podle mě je počet 108 + řekněme kolem 20 na lavičkách naprosto odpovídající pro pálkaře.

Na nadhozu se hraje naprosto, ale naprosto jiným způsobem a pro fantasy je logické, že je nadhazovačů v rosterech obecně víc než 50% (taky kvůli tomu, že kromě SP většina lidí řeší i CP, takže počet SP v rosterech je dokonce obecně nižší než počet pálkařů).

Pokud se pálka jakkoliv rozmělní dalšími obecnými posty - ano, asi bude v FA kvalita dostupných hráčů nižší, než je teď. Ale na obtížnosti pickování z FA se svým způsobem (budeš hledat třeba TOP 144 pro svých 12 aktivních slotů a ti budou stejně rozebraní) nic nezmění. A bude to ve výsledku jen a pouze berlička pro slabší hráče, kteří si nedokázali ohlídat obtížnější posty (na které se na FA často nedá najít nic než naprostá nula pro zaplácnutí postu) a tenhle svůj manažerskej deficit bez problémů doženou snadným nabráním hráčů na snadných (hlubokých) postech - především už při draftu, ale potom v průběhu ligy při pickování z FA, protože budou taky snáz dropovat svoje hráče z násobených postů.

Takže mi chceš říct, že nevidíš nepoměr mezitím, když ve všech 12 týmech je celkově rozděleno 10x12 (dejme tomu, že jednoho si na BN držíš), tzn. 120 pálkařů a tím, že máš 15x12, tzn. 180 nadhazovačů?
Nebo mezitím, že ty si loni provedl na keeperu celkem 49 adds z toho 32 jich bylo nadhazovačů a 17 pálkařů, takže skoro 2-to-1. A nebo orli provedl na B lize celkem 64 adds, z toho 45 jich bylo nadhazovačů a 19 pálkařů, takže ještě větší nepoměr? Takhle bych mohl pokračovat.
Jestli mi chceš říct, že to je v pohodě tak není. Jak tě tenhle nepoměr vůbec nutí dělat nějaké trejdy, přemýšlet jestli by nebylo lepší nějakého pálkaře vyměnit? Nijak.
Není pravda, že by zvýšení pozic znamenalo zjednodušení hry pro slabší hráče, jak by to vůbec mohlo být možné. Právě naopak, stávající systém je pro slabší hráče výhodnější, protože mají jistotu, že ve FA vždycky někoho seženou a nenutí je to být na pálkařské straně aktivní a něco vymýšlet nebo mi chceš říct, že ten poměr 45-19 u orli o tom nesvědčí?
A co se týče toho, že ti klesne hodnota jednotlivých pozic, ano klesne a je to logické a průměru klesne o závratné cca 3%.
Dejme tomu, že za týden máš průměrně 30/10/30/ r/hr/rbi (ostatní neuvažuji), při 9 hráčích máš průměrně na jednoho hráče 3,3 runu neboli 11% celkové produkce, při zvýšení o 4 pozice (CI,MI,2xOF) získáš průměrně za týden 43 runu, což bude zhruba 7,7% na hráče. Jedná se o průměr, takže samozřejmě u C to % bude jiné než u 1B. Každopádně, kvalitní manažer tuši, že bez obsazeného C postu nevyhraje, to by ten poměr musel být jiný.
Nadhazovače i pálkaře můžeš směle srovnávat, to, že si myslíš, že to je nesrovnatelné vyplývá jenom z toho, že to máme nastaveno tak, že nadhazovači jsou zvýhodňování.
Takže přídáním 4 pozic se ti vyrovná poměr na 168 pálkařů proti 180 nadhazovačům a samozřejmě se ti vyrovná i nepoměr adds.
Je jasné, že nic takového neprojde, ale aspoň si to uvědomíš. Zrovna ty seš typickej případ manažera, kterej sedí na pálkařích jak na vajíčkách :)

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 20:19 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

Oblíbený tým: Pittsburgh Pirates
Ještě můžeme rozjet debatu jestli nezvednout počet účastníků ligy na 14, to sem taky loni navrhoval :)

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 20:32 
Stálý hráč
Stálý hráč

jeffjam píše:
Ještě můžeme rozjet debatu jestli nezvednout počet účastníků ligy na 14, to sem taky loni navrhoval :)

jj, 14 to je klasika :ok:. Ale to je teď aso blbost...

Ale kdyby se ohlásilo, že by to taky bylo od příští sezony, proč ne... postoupili by 4 týmy a 2 spadli ve všech ligách. Aby prostě někdo nepřišel k postupu jak slepej k houslim...

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 20:39 
Stálý hráč
Stálý hráč

jeffjam píše:

Takže mi chceš říct, že nevidíš nepoměr mezitím, když ve všech 12 týmech je celkově rozděleno 10x12 (dejme tomu, že jednoho si na BN držíš), tzn. 120 pálkařů a tím, že máš 15x12, tzn. 180 nadhazovačů?
Nebo mezitím, že ty si loni provedl na keeperu celkem 49 adds z toho 32 jich bylo nadhazovačů a 17 pálkařů, takže skoro 2-to-1. A nebo orli provedl na B lize celkem 64 adds, z toho 45 jich bylo nadhazovačů a 19 pálkařů, takže ještě větší nepoměr? Takhle bych mohl pokračovat.
Jestli mi chceš říct, že to je v pohodě tak není. Jak tě tenhle nepoměr vůbec nutí dělat nějaké trejdy, přemýšlet jestli by nebylo lepší nějakého pálkaře vyměnit? Nijak.
Není pravda, že by zvýšení pozic znamenalo zjednodušení hry pro slabší hráče, jak by to vůbec mohlo být možné. Právě naopak, stávající systém je pro slabší hráče výhodnější, protože mají jistotu, že ve FA vždycky někoho seženou a nenutí je to být na pálkařské straně aktivní a něco vymýšlet nebo mi chceš říct, že ten poměr 45-19 u orli o tom nesvědčí?
A co se týče toho, že ti klesne hodnota jednotlivých pozic, ano klesne a je to logické a průměru klesne o závratné cca 3%.
Dejme tomu, že za týden máš průměrně 30/10/30/ r/hr/rbi (ostatní neuvažuji), při 9 hráčích máš průměrně na jednoho hráče 3,3 runu neboli 11% celkové produkce, při zvýšení o 4 pozice (CI,MI,2xOF) získáš průměrně za týden 43 runu, což bude zhruba 7,7% na hráče. Jedná se o průměr, takže samozřejmě u C to % bude jiné než u 1B. Každopádně, kvalitní manažer tuši, že bez obsazeného C postu nevyhraje, to by ten poměr musel být jiný.
Nadhazovače i pálkaře můžeš směle srovnávat, to, že si myslíš, že to je nesrovnatelné vyplývá jenom z toho, že to máme nastaveno tak, že nadhazovači jsou zvýhodňování.
Takže přídáním 4 pozic se ti vyrovná poměr na 168 pálkařů proti 180 nadhazovačům a samozřejmě se ti vyrovná i nepoměr adds.
Je jasné, že nic takového neprojde, ale aspoň si to uvědomíš. Zrovna ty seš typickej případ manažera, kterej sedí na pálkařích jak na vajíčkách :)

Ale přece tim že si v neděli pickneš tři pálkaře, to ti týden nezachraní... ( ti ti udělají tak možná 1% z celkovýho výkonu týdne).
Ale tři nadhazovači, to je sakra rozdíl a je to naprostá logika, je pickovat, protože oni daji cca 20 směn a to je třeba třetina z celkovýho počtu za week... A to se rozhodně na celkovým výkonu promítne pokud zahází v neděli dobře, otočíš třeba všechny stats... Každej week to nepotřebuješ, vždycky to taky nezachrání... ale zkoušíš to přece

To že to dělá jen někdo, je jeho věc... Ale pickovat SP na jeden den má smysl. pálkaře nikoliv...

Vsadim že 75%+ picků SP je o víkendu... naopak 75%+ pálkařů do středy

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 20:52 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Oakland Athletics
nerazzurro píše:
Aby prostě někdo nepřišel k postupu jak slepej k houslim...

Tady musim nesouhlasit, takový postupy sou nejlepší. :E

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 20:54 
Veterán
Veterán

Oblíbený tým: Houston Astros
NA slot - jsem rozhodně proti, argumenty už padly.

Rozšíření na 14 - taky jsem proti, 12 je optimální počet, nevidím vůbec důvod právě kvůli tomu, že hrajeme systém se čtyřmi úrovněmi lig. O postup a sestup se má bojovat a účast ve vyšší lize má mít nějakou hodnotu ;) Ve vyšším počtu se samozřejmě občas hraje nejnižší liga, tam to ale logicky jinak nejde (závisí to na počtu účastníků celkem), navíc možná dojde k tomu rozdělení D-League.

jeffjam: V první řadě čísla překrucuješ (počty nadhazovačů a pálkařů celkově "odhaduješ" tak, aby se ti to hodilo do krámu, já jsem to napsal čistě realisticky).
Za druhé pálku a nadhoz ve fantasy baseballu naprosto srovnávat nejde. Tady to není o názoru, to je axiom, a pokud ty to považuješ za srovnatelné, tak se prostě pleteš. To je srovnatelné tak v tom, že za oboje si teď dáváme po 6 kategoriích, tím to končí. Jsou to dva absolutně odlišné světy ve všech směrech a neexistuje sebemenší důvod, aby se účastníci ligy nutili k tomu, aby s pálkaři při draftu, nasazování i činnosti na FA pracovali stejně jako s nadhazovači. Že má orli a asi drtivá většina všech více moves s nadhazovači, to vychází z logiky a přirozenosti věci, jak ti tu už napsali i další.
Za třetí máš všeobecně prostě jinej názor, já ti ho neberu, ale pevně doufám, že jsi s ním sám nebo jeden z hodně mála lidí (zatím to tak díky bohu vypadá). Můj názor je, že tvoje návrhy a směr, kterým bys chtěl ligu co se týče postů posunout, je ryzí cesta do pekel.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]