Právě je pondělí 25. listopad 24, 00:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Československá Fantasy MLB 2014 - všeobecná diskuse
PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 20:58 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Tampa Bay Rays
jen doufám že nevznikne E-league

ale že se postupně dostaneme k tomu, že budou padat z lig 4 týmy... Teda A-league bych nechal jako Superleague, z který by padali jen 2.. aby se kvalita držela nahoře. Ale zbytek po 4 a dělení lig na víc, ale do toho je daleko no...

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 21:00 
Veterán
Veterán

Oblíbený tým: Houston Astros
Ještě ke srovnávání nadhazovačů a pálkařů: jeffjame, nechceš náhodou zavést nějakou geniální kvótu, aby si třeba v každém druhém kole draftu musel každej brát nadhazovače (ve stylu "ženy v politice", "ženy ve vedení firem" nebo dokonce "muži na mateřské" - všechno musí být 50 na 50, jinak jsme šovinisti?) :) V draftu* to vždycky bude tak, že v prvních dvou kolech budou chodit maximálně 2-3 SP. Naopak střed a závěr draftu patří právě SP a z toho taky vyplývá, že se s nimi víc pracuje na FA. Je to opravdu přirozená věc a snažit se to uměle brutálními pravidly a nastavením měnit, z toho by mohl vzniknout jedině paskvil a hodně smutná liga :nevim:

* Mám samozřejmě na mysli hadí draft, v aukci by ale mělo vyjít více méně totéž, pokud si hráče srovnáme podle dolarů ;)

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 21:22 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Detroit Tigers
nerazzurro píše:
jen doufám že nevznikne E-league

ale že se postupně dostaneme k tomu, že budou padat z lig 4 týmy... Teda A-league bych nechal jako Superleague, z který by padali jen 2.. aby se kvalita držela nahoře. Ale zbytek po 4 a dělení lig na víc, ale do toho je daleko no...

:lol: už zas?

PříspěvekNapsal: neděle 26. leden 14, 11:12 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

Oblíbený tým: Pittsburgh Pirates
Ranger píše:
NA slot - jsem rozhodně proti, argumenty už padly.

Rozšíření na 14 - taky jsem proti, 12 je optimální počet, nevidím vůbec důvod právě kvůli tomu, že hrajeme systém se čtyřmi úrovněmi lig. O postup a sestup se má bojovat a účast ve vyšší lize má mít nějakou hodnotu ;) Ve vyšším počtu se samozřejmě občas hraje nejnižší liga, tam to ale logicky jinak nejde (závisí to na počtu účastníků celkem), navíc možná dojde k tomu rozdělení D-League.

jeffjam: V první řadě čísla překrucuješ (počty nadhazovačů a pálkařů celkově "odhaduješ" tak, aby se ti to hodilo do krámu, já jsem to napsal čistě realisticky).
Za druhé pálku a nadhoz ve fantasy baseballu naprosto srovnávat nejde. Tady to není o názoru, to je axiom, a pokud ty to považuješ za srovnatelné, tak se prostě pleteš. To je srovnatelné tak v tom, že za oboje si teď dáváme po 6 kategoriích, tím to končí. Jsou to dva absolutně odlišné světy ve všech směrech a neexistuje sebemenší důvod, aby se účastníci ligy nutili k tomu, aby s pálkaři při draftu, nasazování i činnosti na FA pracovali stejně jako s nadhazovači. Že má orli a asi drtivá většina všech více moves s nadhazovači, to vychází z logiky a přirozenosti věci, jak ti tu už napsali i další.
Za třetí máš všeobecně prostě jinej názor, já ti ho neberu, ale pevně doufám, že jsi s ním sám nebo jeden z hodně mála lidí (zatím to tak díky bohu vypadá). Můj názor je, že tvoje návrhy a směr, kterým bys chtěl ligu co se týče postů posunout, je ryzí cesta do pekel.

Rozšíření na 14 - samozřejmě, že přestupný rok, kdy by bylo nutné doplnit ligy by někdo získal postup "za nic", to je jediná výjimka. Tvrdit, že účast ve vyšší lize paušálně ztratí hodnotu, je demagogie, protože "ztratí hodnotu" jen v jednom roce. Jak se to liší od toho, že letos možná Angeell získá postup do A ligy "za nic", už se asi taky nehodí do krámu. Ale to je fuk, jen sem chtěl vědět, co si o tom myslíš.

Žádné čísla nepřekrucuji, aby si měl vůbec šanci vyhrát nějakou ligu, tak s modelem, že budeš mít na BN 5 pálkařů neuspěješ. Samozřejmě, že vespodu tabulky jsou týmy, které tak hrají, ale právě proto jsou vespodu. Takže to rozdělení nadhazovači vs. pálkaři je v ideálním případě.
Že máš víc moves s nadhazovači než pálkaři vychází z absolutního rozdělení počtu nadhazovačů vs. pálkařů, z ničeho jiného.
Prostě jsem to chtěl vyrovnat, aby to bylo zábavnější a vytvořil se větší prostor pro možné trejdy, který je v současném modelu limitně se blížící nule.
Cesta do pekel to zcela jistě není, za mořem se to hraje víceméně jenom takhle a nikdo tam v pekle není.

Ani jsem si nemyslel, že by to chtěl někdo změnit tímto směrem, jedná se jen o filozofickou debatu, he.

PříspěvekNapsal: neděle 26. leden 14, 11:42 
Stálý hráč
Stálý hráč

Máš pravdu v tom, že za mořem se to hraje jinak, ale zajímavý je, že když se tam dostaneš do nějaký lepší ligy a začneš hrát tím stylem, kterým tady hrajeme my, tak tam prakticky automaticky vyhraješ základní část.

Tyhle návrhy, co tu předkládáš, nic nezmění. Člověk si zaplní sestavu na draftu víc kvalitníma pálkařema a nadhazovači stejně půjdou na konci a v obrovským množství, protože nezměníš velikost lavičky. Následně budeš furt pracovat primárně s nadhazovačema a FA pořád bude nabízet dost hráčů. Navíc tam vzniká sranda v tom, že je tak velkej roster, že ani není potřeba využívat celej.

Já jsem si tam postavil drahou pálku jako tady a nechával často prázdnej jeden util post, minimálně v průběhu tejdne, když se tam vyskyt nějakej zajímavej nadhazovač v FA, jsem ho vyprázdnil. A ono to samozřejmě vůbec nevadilo, když při větším rosteru je absence jednoho pálkaře míň znát.

Jediný, co změníš, je to, že kdo nadraftuje špatně, nebo se mu zraní hráči, bude v prdeli, protože nebude moct v FA najít ani prd, což v současný situaci není (pálkaři v FA jsou a nadhazovači i tý nejpochybnější kvality se daj využít, když to umíš).

Je to akorát jinej systém hraní, ale nic nezmění. Mít víc pálkařů na BN se nevyplatí ani tam, spíš se vyplatí mít jich míň v základu. Mít totálně zaplněnou lavičku nadhazovačema je pořád to nejlepší. To totiž není o nastavení rosteru, to je z logiky věci, že pálkaři jsou everyday hráči a nemá valnej smysl je střídat, zatímco nadhazovači jsou využitelní maximálně dvakrát v jednom tejdnu. Role nadhazovačů a pálkařů je furt stejná, nezměníš to ničím.

PříspěvekNapsal: neděle 26. leden 14, 19:05 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

Oblíbený tým: Pittsburgh Pirates
Asi to moc dobrá liga nebyla, když končíš automaticky první.
Jak by vypadal draft není podstatné. Roster by si samozřejmě musel využívat celej, jinak nemáš v konkurenci lidí, kteří hrají například A ligu šanci. A jak už jsem psal v nějakém minulém příspěvku, tak zvýšením počtu pozic o 4 ti klesne průměrná hodnota příspěvku jednoho hráče do celkového počtu r/rbi o 3%, což je zanedbatelné.

PříspěvekNapsal: neděle 26. leden 14, 20:08 
Stálý hráč
Stálý hráč

Liga to dobrá podle mě rozhodně kvalitní byla, určitě lepší jak třeba céčko, ale to je samozřejmě jen můj dojem. A stojím si za tím, že v lize s takhle širokýma rosterama klidně můžeš na pátek odhodit utila/catchera a zahrát to s SP na jeden den. Jak říkám, je to zajímavý, ale nechtěl bych takovou ligu jako naši primární. Člověk tam může zkoušet jiný věci, ale ve výsledku mi to připadalo snažší a v každým případě divný.

A já nevím, však i v keeperu s těmahle rosterama jsem dal předloni PO s backup C v základu, kterýho sem tam měl jenom pro pobavení. Když mi rozšíříš roster, tak toho využiju, takhle si to normálně nemůžu dovolit a je naprosto jedno, jakou kvalitu má liga, to neovlivní mojí kvalitu.

PříspěvekNapsal: pondělí 27. leden 14, 02:18 
Veterán
Veterán

K rozšíření jen jednu věc: pokud bude v A-League 14 lidí, hodnota účasti v ní bude nižší než při 12 lidech atd. Postup bude zadarmo jen jednou, ale devalvace ligy bude trvalá. Zvyšování počtu za účelem zvýšení konkurence má (MOŽNÁ) smysl jen tam, kde se nehraje na postupy/sestupy, u nás určitě ne.

K rosteru asi už bylo všechno řečeno, teď už bych se jenom opakoval. Na místě by teď bylo jedině to, kdyby někdo sdílel jeffjamovy názory natolik, aby to uvedl... jinak si nemyslím, že o tom vůbec budeme hlasovat, pokud se nenajde aspoň několik lidí, kteří by o to stáli. Sám jeff teď řekl, že to bere spíš jako filozofickou debatu, takže nemám dojem, že by to někam vedlo, jenom jsme si hezky pokecali a pomlátili slámu :E

PříspěvekNapsal: pondělí 27. leden 14, 02:23 
Veterán
Veterán

jeffjam píše:
Jak se to liší od toho, že letos možná Angeell získá postup do A ligy "za nic", už se asi taky nehodí do krámu.

Jo, k tomuhle přece jenom ještě musím: v žádném případě to není s uvozovkami ani bez uvozovek postup za nic. Je to doplnění vyšší ligy podle předem jasně stanovených pravidel a vychází z posledního umístění konkrétního hráče, který doplňuje. Není to dárek bez důvodu nebo v rozporu s čímkoliv, s čím mají a musejí všichni v rámci účasti v lize počítat. Hrajeme fantasy, lidi průběžně přicházejí a odcházejí, to je snad jasný, to si tu nebudeme vyčítat jako chybu ligy, ne?

PříspěvekNapsal: pondělí 27. leden 14, 02:37 
Veterán
Veterán

Přihlašování nováčků zahájeno: viewtopic.php?f=42&t=744

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]