Ranger píše:
NA slot - jsem rozhodně proti, argumenty už padly.
Rozšíření na 14 - taky jsem proti, 12 je optimální počet, nevidím vůbec důvod právě kvůli tomu, že hrajeme systém se čtyřmi úrovněmi lig. O postup a sestup se má bojovat a účast ve vyšší lize má mít nějakou hodnotu
Ve vyšším počtu se samozřejmě občas hraje nejnižší liga, tam to ale logicky jinak nejde (závisí to na počtu účastníků celkem), navíc možná dojde k tomu rozdělení D-League.
jeffjam: V první řadě čísla překrucuješ (počty nadhazovačů a pálkařů celkově "odhaduješ" tak, aby se ti to hodilo do krámu, já jsem to napsal čistě realisticky).
Za druhé pálku a nadhoz ve fantasy baseballu naprosto srovnávat nejde. Tady to není o názoru, to je axiom, a pokud ty to považuješ za srovnatelné, tak se prostě pleteš. To je srovnatelné tak v tom, že za oboje si teď dáváme po 6 kategoriích, tím to končí. Jsou to dva absolutně odlišné světy ve všech směrech a neexistuje sebemenší důvod, aby se účastníci ligy nutili k tomu, aby s pálkaři při draftu, nasazování i činnosti na FA pracovali stejně jako s nadhazovači. Že má orli a asi drtivá většina všech více moves s nadhazovači, to vychází z logiky a přirozenosti věci, jak ti tu už napsali i další.
Za třetí máš všeobecně prostě jinej názor, já ti ho neberu, ale pevně doufám, že jsi s ním sám nebo jeden z hodně mála lidí (zatím to tak díky bohu vypadá). Můj názor je, že tvoje návrhy a směr, kterým bys chtěl ligu co se týče postů posunout, je ryzí cesta do pekel.
Rozšíření na 14 - samozřejmě, že přestupný rok, kdy by bylo nutné doplnit ligy by někdo získal postup "za nic", to je jediná výjimka. Tvrdit, že účast ve vyšší lize paušálně ztratí hodnotu, je demagogie, protože "ztratí hodnotu" jen v jednom roce. Jak se to liší od toho, že letos možná Angeell získá postup do A ligy "za nic", už se asi taky nehodí do krámu. Ale to je fuk, jen sem chtěl vědět, co si o tom myslíš.
Žádné čísla nepřekrucuji, aby si měl vůbec šanci vyhrát nějakou ligu, tak s modelem, že budeš mít na BN 5 pálkařů neuspěješ. Samozřejmě, že vespodu tabulky jsou týmy, které tak hrají, ale právě proto jsou vespodu. Takže to rozdělení nadhazovači vs. pálkaři je v ideálním případě.
Že máš víc moves s nadhazovači než pálkaři vychází z absolutního rozdělení počtu nadhazovačů vs. pálkařů, z ničeho jiného.
Prostě jsem to chtěl vyrovnat, aby to bylo zábavnější a vytvořil se větší prostor pro možné trejdy, který je v současném modelu limitně se blížící nule.
Cesta do pekel to zcela jistě není, za mořem se to hraje víceméně jenom takhle a nikdo tam v pekle není.
Ani jsem si nemyslel, že by to chtěl někdo změnit tímto směrem, jedná se jen o filozofickou debatu, he.