Právě je neděle 24. listopad 24, 15:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zrušení trestu pro Soukupa
PříspěvekNapsal: sobota 15. únor 14, 15:40 
Veterán
Veterán

Oblíbený tým: Houston Astros
Trest byl v pravidlech jasně uveden, nebyl tam omylem (viz odkaz na loňskou diskusi), vztahuje se přesně na danou situaci, porušení pravidel byla Soukupova chyba a potrestaný bude Soukup. To jsou všechny principy vedení ligy a dodržování pravidel, takže z mého pohledu sečteno a podtrženo prostě není důvod ten trest zpětně rušit.

Dá se zrušit jedině v případě, že s tím budou souhlasit všichni, jinak by to bylo každopádně nefér.

Navíc jak už (ovšem naprosto nemístně) upozornil neri, to, co vyplynulo z diskuse jako varianta pro zmírnění trestu, je opravdu jenom jeho odsun a jinak necháváme i pro letošek tentýž trest (a musí tam něco být, jinak by byl z ligy zmatek). Škoda že orli se k tomu vůbec nevyjadřuje, ačkoliv mi včera spílal z druhé strany.

PříspěvekNapsal: sobota 15. únor 14, 15:55 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

Oblíbený tým: Pittsburgh Pirates
Jasný, jsou nějaké principy a dodržování pravidel, čemuž rozumím, ale nerozumím tomu, proč jsi schopný udělat výjimku v případě zrušení trestu pro TNT, který pak přešel na Hrubase. Hrubas si to sice nezpůsobil sám, ale podle tvojí analogie by to mělo být prostě proti veškerým principům bez ohledu na to, jak hloupé jsou, protože prostě se porušilo pravidlo a basta.
Hlavně mi netvrď, že rozdíl je v tom, že si to Hrubas nezpůsobil sám, protože, i když si to sice nezpůsobil sám, tak to je prostě proti "všem principům dodržování pravidel". Chvílemi mi přijdeš jako právník.

Sice jsem myslel, že změna bude platit už letos, ale budiž, snad se letos nikdo neuklikne.

Orli měl problém s tím, že měníme něco, co jsme si loni odhlasovali, což je pravda, ale podle mě je přece úplně normální, že když zjistíš, že pravidlo je špatně nastaveno, že se ho snažíš změnit. Tím spíš, když se tomu loni nevěnovala dostatečná pozornost, protože se řešily důležitější věci.

PříspěvekNapsal: sobota 15. únor 14, 16:10 
Veterán
Veterán

Právník jsem, i když se tím neživím :) Pokud jde o zrušení trestu pro Hrubase, k tomu už jsem se vyjadřoval, je to z mého pohledu standardní postup v případě, kdy někdo v lize přebírá polorozpadlej tým po někom. Má s ním i tak dost problémů a není důvod mu převádět trest, kterej svojí neaktivitou (kvůli ní ostatně taky odstoupil) způsobil předchozí majitel.

V posledním odstavci máš 100% pravdu a přesně to se tady děje. Ovšem ne zpětně, pokud k tomu není opravdu speciální důvod. Já ho tady nevidím :nevim:

PříspěvekNapsal: sobota 15. únor 14, 16:17 
Veterán
Veterán

Ještě je tam jeden důvod, kterej jsem nezmínil výslovně a asi bych ho měl připomenout, protože je možná nejdůležitější. I mně je samozřejmě Soukupa líto, je to pro něj krutý a já to uznávám. Navíc oceňuju, že tady vůbec nelobbuje za to, aby se mu to odpustilo. Ale když zrušíme tenhle trest, kde podle mě důvod ke zrušení neexistuje, tak potom přijdou v budoucnu další porušení, zase z toho nic nebude a vznikne zmatek, kde se nikdo už ani nebude snažit nic dodržovat.

PříspěvekNapsal: sobota 15. únor 14, 16:18 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

V obou případech se jedná o porušení základních principů dodržování pravidel bez ohledu na to, jak byl přebíraný tým v Hrubasově případě rozpadlý. A myslím, že je na nás, abychom ukázali stejnou velkorysost jako pro Hrubase i pro Soukupa.

Jinak samozřejmě, jak píšeš, je nutné, aby s tím souhlasili všichni, jinak to zůstává. Ty si však nechtěl být ten, co řekne první ne, tak ses radši diskvalifikoval :)

PříspěvekNapsal: sobota 15. únor 14, 16:21 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

Ranger píše:
Ještě je tam jeden důvod, kterej jsem nezmínil výslovně a asi bych ho měl připomenout, protože je možná nejdůležitější. I mně je samozřejmě Soukupa líto, je to pro něj krutý a já to uznávám. Navíc oceňuju, že tady vůbec nelobbuje za to, aby se mu to odpustilo. Ale když zrušíme tenhle trest, kde podle mě důvod ke zrušení neexistuje, tak potom přijdou v budoucnu další porušení, zase z toho nic nebude a vznikne zmatek, kde se nikdo už ani nebude snažit nic dodržovat.

Jo tak Soukup je férovej kluk, o tom žádná :) Každopádně, jestli s tím zrušením má někdo problém, tak se vzmužte, napište NE a všechno je vyřešeno.

S tím, že by někdo v budoucnu mohl analogicky žádat o odpuštění trestu v případě porušení nového znění pravidla máš zřejmě pravdu, ale v tom případě bude já první kdo napíše NE.

Naposledy upravil jeffjam dne sobota 15. únor 14, 16:23, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: sobota 15. únor 14, 16:22 
Veterán
Veterán

jeffjam píše:
Jinak samozřejmě, jak píšeš, je nutné, aby s tím souhlasili všichni, jinak to zůstává. Ty si však nechtěl být ten, co řekne první ne, tak ses radši diskvalifikoval :)

Tohle ale není pravda :) Už loni jsem řekl jasně, že se to rušit nebude. I teď před sezónou jsem to opakoval. Až ve čtvrtek jsem na chatu nějak "vyměk" a řekl jsem, že pokud to teda všem ostatním tolik vadí, nebudu to sám o sobě blokovat, abych nebyl za hyenu. Jenže taková situace tady není, všichni nejsou přesvědčení o tom, že se ten trest má odpustit, a v tom případě klidně já budu ten, kdo to jasným slovem blokne, i když je to nepopulární.

PříspěvekNapsal: sobota 15. únor 14, 16:26 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

Ranger píše:
jeffjam píše:

Tohle ale není pravda :) Už loni jsem řekl jasně, že se to rušit nebude. I teď před sezónou jsem to opakoval. Až ve čtvrtek jsem na chatu nějak "vyměk" a řekl jsem, že pokud to teda všem ostatním tolik vadí, nebudu to sám o sobě blokovat, abych nebyl za hyenu. Jenže taková situace tady není, všichni nejsou přesvědčení o tom, že se ten trest má odpustit, a v tom případě klidně já budu ten, kdo to jasným slovem blokne, i když je to nepopulární.

Stáčí ať někdo napíše NE a je vyřešeno a nebo se to nechá doběhnout do toho 13. března, a když nebude od všech ANO, tak je auto NE.

PříspěvekNapsal: sobota 15. únor 14, 16:58 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Texas Rangers
Citace:
Orli měl problém s tím, že měníme něco, co jsme si loni odhlasovali, což je pravda, ale podle mě je přece úplně normální, že když zjistíš, že pravidlo je špatně nastaveno, že se ho snažíš změnit. Tím spíš, když se tomu loni nevěnovala dostatečná pozornost, protože se řešily důležitější věci.

Tohle neni pravda. Orli nema problem s tym, ze menime nieco co sme minuly rok odhlasovali, pokial vravime o meneni znenia pravidla. Ano je to uplne normalne, spatne sme nastavili 130 AB a 50 IP, ok tak to zmenime. Trest je prilis tvrdy, ok tak ho zmeninme. Keby ste sa dokonca vyjadrili viaceri v tom case ze ten trest je pritvrdy, tak by sme to zmenili uz minuly rok. V diskusii to bolo pritvrde LEN pre Wizardosa, nikto ostatni sa k tomu nevyjadril. Navic po mojej odpovedi tam nenamietal uz ani len wizardos.

Jediny dovod preco som tam stale nenapalil NIE, je preto, lebo myslim nenastala ziadna skoda.

Spätne viem ze som nikdy hraca ako komis nedropoval v tom case, takze som si nebol 100 percentne isty ako komis tool funguje. Kazdopadne co pre mna zostava klucovymi faktami je, ze sme to diskutovali, ze si vsetci toho boli vedomí, ze len jeden clovek namietal a aj ten dalej neprotestoval, ze sme to pravoplatne odhlasovali a v plnom zneni doslo k poruseniu pravidiel. Pre mna je to z faktickeho hladiska jasna zalezitost.

A neri, keby som tak velmi chcel lepsi pick, tak nehlasujem pre amnestiu hrubasa :roll:

Uvazujem o tom intenzivne a stale neviem co mam do toho topicu napalit za odpoved, takze tolik k tomu preco tam nie je este moja odpoved...

PříspěvekNapsal: neděle 16. únor 14, 20:00 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Texas Rangers
Ano

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]