nerazzurro píše:
já dám teda ten návrhy, zatim se nic neděje...
1) pořadí v MILB draftu ve všech kolech stejný... (a teď nemůžete řikat, že je to pro mě plus, když sem n.2)
2) 25-man roster (myslim že přiblížit se reálu by tady bylo logický a žádný problém bych v tom neviděl)
Ještě jsem přemýšlel nad tímhle:
ad 1) Tak, jak to píšeš, je to podle mě zhoršení: 7. v pořadí předchozího roku si vylosuje jedničku a bude furt draftovat první? Proč? Nedá se argumentovat tím, že někdo má jedničku v draftu prospectů a někdo v doplňovacím, to se prostě nesrovná a chudák poslední z předchozího roku to může dost odnést.
Uměl bych si představit tohle: pořadí 7-12 bude v každým kole stejný (tzn. pořadí pro účastníky předchozího playoff, vítěz bude draftovat pořád poslední atd., to je ok). A v pořadí 1-6 (neúčastníci playoff) bude fungovat had: 1. v prvním kole by byl 6. ve druhém kole atd. To by byl asi úplně nejspravedlivější model, ale na druhou stranu je to tak složitý, že nevím, jestli to má smysl zavádět.
ad 2) To nechápu, nezdá se mi, že by bylo potřeba rostery rozšiřovat, že by se nám třeba válelo moc kvalitních hráčů na FA... máme beztak o jednoho hráče širší kádry než v Čs. FMLB a model polovina keeperů a polovina doplnění z draftu mi přijde pořád optimální.