Pročetl jsem si to až teď, taky se mi to s tím věkem líbí. Pravidla se sjednotí a bude to snad i spravedlivější. Hlavně si musíme uvědomit to, co jirka zmínil, na Kubě a obzvlášť ve vztahu Kuba-USA se teď dají očekávat změny a bude lepší se s tím vyrovnat hned a nerozlišovat už hráče podle původu.
Teď je potřeba to dát dohromady tak, aby se o tom dalo hlasovat. Zřejmě by teda mělo dojít ke změně v pravidle (
viewtopic.php?f=44&t=845) Prospecti - 2. - e), kdy se text toho bodu nahradí tímhle:
Citace:
e) Hráčovi nesmí být k 31. 12. předchozího roku více než 25 let (příklad: v roce 2016 mohou být v poolu jen hráči narození v roce 1990 a později).
Pochopil a napsal jsem to tak dobře? Z praktických důvodů bych to udělal takhle, aby se stačilo u hráče podívat na ročník a nemuselo se studovat konkrétní datum - myslím běžná praxe třeba i v mládežnických sportech.
Je potřeba upravit pravidla v souvislosti s tím ještě někde jinde? Napadá mě třeba, jestli nezavést, že hráče starší 25 let nejde jako prospecty ani držet. A taky jestli bude potřeba zavádět přechodné opatření, aby se to nedotklo doposud chráněných prospectů (pokud nějací takoví budou). Možná je to špatná úvaha, jen mě to napadlo. Chce to fakt promyslet všechny souvislosti.