Ranger píše:
Částečně jsi mi to teda potvrdil
Částečně máš prostě jinej názor.
Pokud by byl 5x post OF (moje otázka zněla na přidání 2xOF), tak bych asi hlásil můj konec v lize
To by byla fakt bramboračka pro ťulpasy.
Podle mě je to teď opravdu vyvážený. Můj názor je, že není pravda, že by v FA bylo jakkoliv nadměrný množství kvalitních pálkařů. Další věc je pochopitelně maximum 3 moves týdně, to taky zásadně omezuje jakýkoliv "nadměrný" využívání FA.
A přidal bych k tomu ten pohled, že
u pálkařů tyhle záležitosti vlastně ani není potřeba řešit. Je to skupina hráčů naprosto nesrovnatelná s nadhazovači, ale i s čímkoliv v NHL nebo NBA fantasy. Pálkaři hrají prakticky denně. Máme-li pro ně v rosteru 9 aktivních slotů (a libovolný počet BN), cílem každého manažera je (zjednodušeným výpočtem) mít pro sebe 9 pálkařů z ligových TOP 108. A k tomu - podle uvážení každého - jednoho nebo víc co nejlepších náhradníků na pondělky, čtvrtky, za odpočívající hráče nebo zraněné. Hráče takových kvalit prostě na FA nachází člověk těžko. Celkově máme v týmech 276 hráčů a podle mě je počet 108 + řekněme kolem 20 na lavičkách naprosto odpovídající pro pálkaře.
Na nadhozu se hraje naprosto, ale naprosto jiným způsobem a pro fantasy je logické, že je nadhazovačů v rosterech obecně víc než 50% (taky kvůli tomu, že kromě SP většina lidí řeší i CP, takže počet SP v rosterech je dokonce obecně nižší než počet pálkařů).
Pokud se pálka jakkoliv rozmělní dalšími obecnými posty - ano, asi bude v FA kvalita dostupných hráčů nižší, než je teď. Ale na obtížnosti pickování z FA se svým způsobem (budeš hledat třeba TOP 144 pro svých 12 aktivních slotů a ti budou stejně rozebraní) nic nezmění. A bude to ve výsledku jen a pouze berlička pro slabší hráče, kteří si nedokázali ohlídat obtížnější posty (na které se na FA často nedá najít
nic než naprostá nula pro zaplácnutí postu) a tenhle svůj manažerskej deficit bez problémů doženou snadným nabráním hráčů na snadných (hlubokých) postech - především už při draftu, ale potom v průběhu ligy při pickování z FA, protože budou taky snáz dropovat svoje hráče z násobených postů.
Takže mi chceš říct, že nevidíš nepoměr mezitím, když ve všech 12 týmech je celkově rozděleno 10x12 (dejme tomu, že jednoho si na BN držíš), tzn. 120 pálkařů a tím, že máš 15x12, tzn. 180 nadhazovačů?
Nebo mezitím, že ty si loni provedl na keeperu celkem 49 adds z toho 32 jich bylo nadhazovačů a 17 pálkařů, takže skoro 2-to-1. A nebo orli provedl na B lize celkem 64 adds, z toho 45 jich bylo nadhazovačů a 19 pálkařů, takže ještě větší nepoměr? Takhle bych mohl pokračovat.
Jestli mi chceš říct, že to je v pohodě tak není. Jak tě tenhle nepoměr vůbec nutí dělat nějaké trejdy, přemýšlet jestli by nebylo lepší nějakého pálkaře vyměnit? Nijak.
Není pravda, že by zvýšení pozic znamenalo zjednodušení hry pro slabší hráče, jak by to vůbec mohlo být možné. Právě naopak, stávající systém je pro slabší hráče výhodnější, protože mají jistotu, že ve FA vždycky někoho seženou a nenutí je to být na pálkařské straně aktivní a něco vymýšlet nebo mi chceš říct, že ten poměr 45-19 u orli o tom nesvědčí?
A co se týče toho, že ti klesne hodnota jednotlivých pozic, ano klesne a je to logické a průměru klesne o závratné cca 3%.
Dejme tomu, že za týden máš průměrně 30/10/30/ r/hr/rbi (ostatní neuvažuji), při 9 hráčích máš průměrně na jednoho hráče 3,3 runu neboli 11% celkové produkce, při zvýšení o 4 pozice (CI,MI,2xOF) získáš průměrně za týden 43 runu, což bude zhruba 7,7% na hráče. Jedná se o průměr, takže samozřejmě u C to % bude jiné než u 1B. Každopádně, kvalitní manažer tuši, že bez obsazeného C postu nevyhraje, to by ten poměr musel být jiný.
Nadhazovače i pálkaře můžeš směle srovnávat, to, že si myslíš, že to je nesrovnatelné vyplývá jenom z toho, že to máme nastaveno tak, že nadhazovači jsou zvýhodňování.
Takže přídáním 4 pozic se ti vyrovná poměr na 168 pálkařů proti 180 nadhazovačům a samozřejmě se ti vyrovná i nepoměr adds.
Je jasné, že nic takového neprojde, ale aspoň si to uvědomíš. Zrovna ty seš typickej případ manažera, kterej sedí na pálkařích jak na vajíčkách