Právě je neděle 24. listopad 24, 21:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Československá Fantasy MLB 2014 - všeobecná diskuse
PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 14, 22:37 
Veterán
Veterán

Oblíbený tým: Houston Astros
nerazzurro píše:
tak přidejte ještě jeden post C... každý tým přece točí dost často 2 catchery... a catcherům stoupne cena :D

No a to je už ultimátní blbina :E Pro C je i 1 místo až až, nejde přidat druhý, pokud z toho nechceme naopak udělat "super deep ligu" pro nerdy, což si myslím, že v našem systému s cca 50 lidma taky nechcem. A na druhou stranu prostě nejde rozmělňovat stávající význam C přidáváním jakýchkoliv obecných postů.

Jak jsem řekl: tohle máme nastavený opravdu dobře a já odmítám jakýkoliv zásahy do postů. Jedinou výjimkou by bylo přidání HLD, kde by bylo na místě přidat nejspíš dva čisté RP sloty.

PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 14, 22:42 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

Oblíbený tým: Pittsburgh Pirates
Ranger píše:
Ještě jedna důležitá věc k těm nadhazovačům: já si na rozdíl od tebe na základě vlastních zkušeností myslím, že v drtivé většině dnů se najdou potenciálně zajímaví SP snadno. Většinou jsou možná "zajímaví" jen pro další den, ale často mají i hlubší potenciál. A obzvlášť u SP v porovnání s pálkaři platí, že se dostávají výkonnostně nahoru i dolů poměrně snadno. Pokud by bylo v FA víc solidních SP, považoval bych to za obrovskou chybu.

Souhlasím, že kdyby bylo na FA dostupných hodně použitelných SP, tak by to ubralo na hratelnosti, důkazem budiž 10 týmové ligy, které jsou o ničem hlavně díky tomu, že na FA vždycky někdo je. Právě proto, bych chtěl, aby se to podobně posunulo i na straně pálkařů, protože ten přínos tu prostě je.

PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 14, 22:55 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

Ranger píše:
Ranger píše:
jeffjam píše:

:mrgreen: :thumbright: Je to celkem oblíbenej omyl.

Rozumím tvým argumentům, ale prostě s nimi zásadně nesouhlasím. Jsem "o 180 stupňů" jinde :) Pokud by se objevil větší zájem, může se o tom hlasovat, ale upřímně doufám, že se to nestane. Posty máme nastavený opravdu dobře. Zásadně bych nesouhlasil i s přidáním 2. postu Util, kterej by neuvěřitelně zlikvidoval taktiku na pálce: Neuměl jsem si nadraftovat C nebo SS? Kašlu na to, všechno si nahradím srabským a trapným nadraftováním tří 1B, z toho 2 dám na Util. Neumím to popsat mírnějšími slovy, návrhy na přidávání "obecných" (Util, IF, OF...) postů na pálce jsou tou nejpřímější cestou do pekel, zrušením taktiky a zábavnosti naší ligy. OF taky hrajeme rozdělený proto, že (teď to napíšu nafoukaně) máme prostě víc rozumu než drtivá většina Amíků.

To je samozřejmě návrh, stačilo by MI,CI, 5xOF a Util nechat na 1x a hned máš 4 pozice navíc.

Bohužel na CI dáš 1B a máš to, CI taky na nic. Povede to třeba k extrémnímu úpadku významu C. Ten je už teď malej, a když se udělá tohle, může se člověku pomalu vyplatit říct: proč plýtvat energií na nějaký C, když stejně o ničem nerozhodne a nic neovlivní v přehršli ostatních pálkařů?

5xOF, to jako přidat dva posty OF obecně? Jak jsem řekl, z mého pohledu tragedie a potenciální výrazné poškození ligy.

To není pravda. 1B a 3B jsou nejhlubší pozice z infieldu takže CI určitě není o tom tam strčit 1B a je to, tolik kvalitních hráčů tam není.
Význam C se samozřejmě sníží, ale z logiky věci, že budeš dosahovat větších absolutních čísel se sníží význam každé pozice ve vztahu k celkovému součtu. A ligu určitě nevyhraješ tím, že C budeš puntovat a budeš ho mít buď prázdný nebo nějakou úplnou lamu.
Každopádně to není vůbec podstatou věci, kterou je omezit FA pool tak, aby musel člověk víc taktizovat a hra byla zábavnější a víc vyvážená.
Ano 5x OF obecně, případně LF,CF,RF,OF,OF, to je taky běžné. Zde taky nevidím důvod, jak by to mělo poškodit ligu.

PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 14, 23:00 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

Ranger píše:
nerazzurro píše:
tak přidejte ještě jeden post C... každý tým přece točí dost často 2 catchery... a catcherům stoupne cena :D

No a to je už ultimátní blbina :E Pro C je i 1 místo až až, nejde přidat druhý, pokud z toho nechceme naopak udělat "super deep ligu" pro nerdy, což si myslím, že v našem systému s cca 50 lidma taky nechcem. A na druhou stranu prostě nejde rozmělňovat stávající význam C přidáváním jakýchkoliv obecných postů.

Jak jsem řekl: tohle máme nastavený opravdu dobře a já odmítám jakýkoliv zásahy do postů. Jedinou výjimkou by bylo přidání HLD, kde by bylo na místě přidat nejspíš dva čisté RP sloty.

HLD jsme hráli na té vaší MVP lize a ze začátku sem z toho byl nadšený, ale potom, jsem zjistil, že to je úplnej random fluke a prostě jednou za měsíc se podíval, kdo má za ten poslední měsíc nejvíc HLD a toho nabral z FA, tak mě to přešlo. Možná to bylo tím, že ta liga nebyla tak soutěživá, ale stejně jsem změnil názor a nechtěl bych tu kategorii, tím spíš, že by se adekvátně nepřidala žádná pálkařská kategorie.

PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 14, 23:38 
Veterán
Veterán

Oblíbený tým: Houston Astros
jeffjam píše:
To není pravda. 1B a 3B jsou nejhlubší pozice z infieldu takže CI určitě není o tom tam strčit 1B a je to, tolik kvalitních hráčů tam není.
Význam C se samozřejmě sníží, ale z logiky věci, že budeš dosahovat větších absolutních čísel se sníží význam každé pozice ve vztahu k celkovému součtu. A ligu určitě nevyhraješ tím, že C budeš puntovat a budeš ho mít buď prázdný nebo nějakou úplnou lamu.
Každopádně to není vůbec podstatou věci, kterou je omezit FA pool tak, aby musel člověk víc taktizovat a hra byla zábavnější a víc vyvážená.
Ano 5x OF obecně, případně LF,CF,RF,OF,OF, to je taky běžné. Zde taky nevidím důvod, jak by to mělo poškodit ligu.

Částečně jsi mi to teda potvrdil :nevim: Částečně máš prostě jinej názor.

Pokud by byl 5x post OF (moje otázka zněla na přidání 2xOF), tak bych asi hlásil můj konec v lize :) To by byla fakt bramboračka pro ťulpasy.

Podle mě je to teď opravdu vyvážený. Můj názor je, že není pravda, že by v FA bylo jakkoliv nadměrný množství kvalitních pálkařů. Další věc je pochopitelně maximum 3 moves týdně, to taky zásadně omezuje jakýkoliv "nadměrný" využívání FA.

A přidal bych k tomu ten pohled, že u pálkařů tyhle záležitosti vlastně ani není potřeba řešit. Je to skupina hráčů naprosto nesrovnatelná s nadhazovači, ale i s čímkoliv v NHL nebo NBA fantasy. Pálkaři hrají prakticky denně. Máme-li pro ně v rosteru 9 aktivních slotů (a libovolný počet BN), cílem každého manažera je (zjednodušeným výpočtem) mít pro sebe 9 pálkařů z ligových TOP 108. A k tomu - podle uvážení každého - jednoho nebo víc co nejlepších náhradníků na pondělky, čtvrtky, za odpočívající hráče nebo zraněné. Hráče takových kvalit prostě na FA nachází člověk těžko. Celkově máme v týmech 276 hráčů a podle mě je počet 108 + řekněme kolem 20 na lavičkách naprosto odpovídající pro pálkaře.

Na nadhozu se hraje naprosto, ale naprosto jiným způsobem a pro fantasy je logické, že je nadhazovačů v rosterech obecně víc než 50% (taky kvůli tomu, že kromě SP většina lidí řeší i CP, takže počet SP v rosterech je dokonce obecně nižší než počet pálkařů).

Pokud se pálka jakkoliv rozmělní dalšími obecnými posty - ano, asi bude v FA kvalita dostupných hráčů nižší, než je teď. Ale na obtížnosti pickování z FA se svým způsobem (budeš hledat třeba TOP 144 pro svých 12 aktivních slotů a ti budou stejně rozebraní) nic nezmění. A bude to ve výsledku jen a pouze berlička pro slabší hráče, kteří si nedokázali ohlídat obtížnější posty (na které se na FA často nedá najít nic než naprostá nula pro zaplácnutí postu) a tenhle svůj manažerskej deficit bez problémů doženou snadným nabráním hráčů na snadných (hlubokých) postech - především už při draftu, ale potom v průběhu ligy při pickování z FA, protože budou taky snáz dropovat svoje hráče z násobených postů.

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 01:59 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Detroit Tigers
Wow, tak to čumím (nečet sem celou diskuzi, nezajímá mě, jen mě zaujalo to základní téma a vyjádřím se k němu - kdybych opakoval, co tu někdo psal, tak pardon)..

Já jsem rozhodně pro zachování současnejch rosterů. Hrál jsem deep ligu a je to sranda, ale to je prostě jiná verze fantasy, neumím si představit, že by se tak měla hrát liga s postupama a sestupama. Je to sranda, když získávaj hodnotu béčkoví pálkaři, ale vesměs to vede k tomu, že to pomáhá lidem, kteří se tomu nevěnujou a nehrajou to.

Ono čím větší počet aktivních pálkařů v sestavě, tím menší hraje roli lavička, takže to naprosto zkazí hru všem, co si hrajou splity na pálce atp. Snižuje to význam nastavování sestav v pondělí a čtvrtek, snižuje to problematiku DL hráče v sestavě atp. Zvětšuje se prostě celkovej počet startů, který uživatel má, takže tyhle záležitosti maj menší vliv. Ze zkušenosti vím, že pak může neaktivní hráč dost snadno hrát dobře a zas je to věc, která eliminuje um.

Teď je ta fantasy nastavená tak, že se dá na nadhozu i na pálce řešit problém se zraněníma, bustnutíma, špatneým draftem atp., čím větší rostery, tím menší je ten vliv uživatele, tím větší je význam draftu. Neříkám, že kdyby se tohle zavedlo, tak přestanu hrát, ale budu na to kašlat asi ještě víc jak loni, doufám, že o tom ani nebudem hlasovat. Že je v FA víc kvalitních hráčů neznamená, že je to špatně, člověk může dobrou hrou zachránit špatnej draft a naopak hráč, co na to kašle a nesleduje výkony svejch hráčů, většinou bez FA práce nemá moc šance.

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 02:04 
Stálý hráč
Stálý hráč

A dva utilové jsou oblíbená zábava Amíků, kteří hrajou fantasy pro dementy, co tomu nerozuměj.

Silová pálka, dva OF navíc na util a vyhraná liga. Čím menší roster, tím těžší je postavit ho vyváženej a kvalitní, aby pokryl všechny statistiky na potřebný úrovni.

Čím větší roster, tím je to primitivnější a blbuvzdornější. Zatím tady tu fantasy hrajem na úrovni, kdy je potřeba nad tou hrou fakt jinak uvažovat (L, jeden util) a osobně bych byl rád, kdyby to tak zůstalo.

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 10:21 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Tampa Bay Rays
ale přidat NA slot, to chce do lig...

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 14:31 
Farmář
Farmář

Oblíbený tým: Milwaukee Brewers
žádný pálkařský posty rozhodně nepřidávat. Zaprvé je fakt, že mít post OF, MI, CI je prostě pak hra pro dementy a zadruhé nechápu, proč je jako špatně, že je u pálkařů lepí výběr v FA. Proč to jako má být problém, proč by se to mělo omezit? Mě přijde zcela logický, že tam je větší výběr a že pálkaři můžou rotovat mezi FA a rosterem líp než nadhazovači. Já to teda považuju naopak za přínos, než za něco, co bych chtěl změnit :nevim:

PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 14, 16:32 
Stálý hráč
Stálý hráč

Mne navíc uniká ta "logika", ze to má něco změnit. Pak by byl nadhoz stejně prazdnej + by byla prázdna i palka a všechno by bylo o draftu.

Aby se zlepšila FA situace ohledně nadhozu, musel by se zmenšit počet BN slotu, nebo limit IP. Tedy blbost nebo větší blbost.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]