Právě je neděle 06. duben 25, 20:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Československá Fantasy MLB 2014 - všeobecná diskuse
PříspěvekNapsal: čtvrtek 23. leden 14, 21:52 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Tampa Bay Rays
no pálkařský K mě taky napadli, ale pořád je to právě stats, která nic neřeší.. špatná pálka bude zas o průser víc... Špatná pálka bude mít logicky víc K... takže jen další proherní stats pro horší pálku...

To chce prostě něco, kde horší pálka může snadno porazit tu lepší... nebo prostě kde se dá taktizovat

PříspěvekNapsal: čtvrtek 23. leden 14, 21:53 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Detroit Tigers
Nic takovýho mě nenapadá bohužel.

PříspěvekNapsal: čtvrtek 23. leden 14, 22:31 
Veterán
Veterán

Oblíbený tým: Houston Astros
Moje názory a postřehy:
- výměna OPS -> OBP ... jsem jasně proti, nevím, proč by se měli power hitteři znevýhodňovat. Když vezmu (jenom typově) lidi jako Reynolds, Dunn, ti vzhledem ke katastrofálnímu AVG, většinou relativně malému počtu runů i SB stejně dostávají nafrak a často jsou na hraně použitelnosti nebo za ní. Nevidím důvod je ještě znevýhodňovat. OPS je tam právě a přesně (a to už od začátku ligy) proto, že zohledňuje jak průměr contact hitterů, tak slugging power hitterů, tak dobré oko a trpělivost v podobě BB, které by měly sbírat obě skupiny (nejlepší power hitteři sice z definice víc švihají, ale zase dostanou hodně IBB).

- zrušení L nevím. Myslím, že částečně mají pravdu obě skupiny. Na jednu stranu nemůžu uvěřit tomu, že by někdo podle L draftoval (samozřejmě se zohledňuje potenciální W-L podle toho, ve kterém je nadhazovač týmu, ale v tomhle smyslu by se to IMHO zohledňovalo úplně stejně, jako kdyby byly jenom W). L mají samozřejmě vliv na taktizování o víkendech, předpokládám, že tam je zohledňujeme všichni, pokud hrajeme vyrovnaně a máme riskovat s nasazováním SP. Proti tomu stojí ta obrovská nevýhoda, že L jsou často jenom ukrutně nezasloužená haluz. To, že totéž se dá říct i o W, tenhle fakt jenom podtrhuje a je to argument proti L, nikoliv pro L, zamyslete se nad tím :) (Nápověda: Když už je haluzní jedna statistika, proč má být haluzní ještě jedna, pokud je haluzní v naprosto totožném směru?) Přesto kvůli nucení k taktizování spíš jsem pro zachování L.

- přidání K pálkařů - podle mě by to z ligy udělalo děsnej hnus a především by kulhala logika, protože K je lepší než DP.

- přidání HLD - podle mě supr věc, nemůžu si pomoct - rozšíření naší hry i našich baseballových obzorů o naprosto opomíjenou kategorii "ostatních" RP. Já jak nad tím uvažuju, jsem toho názoru, že by se to ani nemuselo kompenzovat přidáním kategorie na pálce. Zkusil bych se na to podívat tak: na pálce se všeobecně dá říct, že je to svým způsobem jedna skupina hráčů a ti ovlivňují 6 kategorií. Na nadhozu skupina SP ovlivňuje 5 kategorií. CP mají pro sebe jednu, do ostatních až na výjimky jen tak "přicmrndnou". Ostatní RP (v souhrnu jde přece o víc než 50% všech nadhazovačů v lize a jejich vliv na celkový výkon nadhozu týmu bych si dovolil baj voko střelit minimálně kolem 25%) nemají nic kromě přicmrndávání - proč?

Nicméně když to vezmu dohromady: nejlepší asi bude vůbec kategorie neotvírat. Funguje to dobře, je to zábavné a nutí to přemýšlet.

- Pokud jde o zkrácení o týden, já jsem spíš pro. Na to se prostě nedá předem připravit, nezlobte se na mě. A když pak někomu v reálu šetří 3-5 největších hvězd, je to k uzoufání, obzvlášť když po celou sezónu předtím jasně ukazoval, že vydraftoval i v průběhu roku z FA povybíral to nejlepší. Ty největší stars se tak snadno dropovat ani v posledních fázích ligy nedají (a tím nemyslím jen to, že bývají na can't cut listu).
Nevyváženost základní části by byla nepříjemná, ale neviděl bych to tak zásadně. Zase bych se na to podíval trochu víc globálně: stejně ta liga, kterou hrajeme, spravedlivá není už z definice, protože i v základní části samozřejmě někdo narazí na soupeře v lepší formě (to si myslí o sobě všichni) a někdo v horší. To, aby finále - vrchol ligy - bylo co nejdůstojnější a co nejmíň haluzové, mi přijde jako vyšší hodnota, než přesně 22 weeků v základní části. Zábavnosti ligy to rozhodně nijak neubere, podle mě právě naopak.

PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 14, 16:10 
Stálý hráč
Stálý hráč

Oblíbený tým: Tampa Bay Rays
možná to 6 pálka + 7 nadhoz bylo super.. když sem tak nad tim uvažoval...

PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 14, 17:37 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Oakland Athletics
Jsem pro zkrácení ligy, finále by mělo bejt co nejdůstojnější a za to rozhození formátu základní části to podle mě stojí. L za mě stoprocentně nechat, moc důležitá statistika. Káčka na pálce určitě ne, to je blbost. OPS bych nechal a holdům se nebránim, přineslo by to do ligy další zajímavej element :)

PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 14, 18:44 
Stálý hráč
Stálý hráč

Ten argument s tím, že DP je horší vyústění jak K asi nikdy nepochopím.

Tady jde přece o další posuzování kvality pálkařů a další atribut, kterej vzít vpotaz, když si vybíráš, koho budeš draftovat. Navíc je to statistika, která je dost skvělá v tom, že je dlouhodobě vyrovnaná u jednotlivejch hráčů, zároveň prochází sledovatelným vývojem, takže by to ovlivnilo hodnotu všech hráčů a hlavně by šlo predikovat, jak na tom kdo bude, což je pro mě základ smysluplný statistiky.

A když teda vidíš problém s DP, tak si to zaměň za walky. Koneckonců už jen ten, kdo viděl moneyball, ví, jak významná statistika to je. A že budeš mít hráče s dobrým OPS rozhodně neznamená, že budeš mít vyhraný BB.

Já sem založil jednu šílenou deep ligu, kde sme právě zohledňovali víc statistik a zrovna BB a K byly fakt super, člověk podle toho hráče bral.

Já jako nebojuju za to, abysme je dali do československejch lig, naopak, jsem proti všem změnám, i proti holdům, nechal bych 6+6. Jenom se zastávám těch statistik, podle mě jsou ve fantasy skvěle použitelný. Naopak OPS je pro mě v kombinaci s AVG ultimátní konina.

PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 14, 19:07 
Veterán
Veterán

Oblíbený tým: Houston Astros
Já tohle všechno beru a nemusíš se tolik rozčilovat. Bohužel jsi mi ale neodpověděl na moji základní otázku "proč by se měli power hitteři znevýhodňovat". Já nevidím, že by byly kategorie na pálce jakkoliv v nerovnováze v jejich prospěch oproti contact hitterům.

Kromě toho si prostě nemyslím jako ty, že AVG v kombinaci s OPS je konina (podle mě pokud to bereš takhle, tak AVG v kombinaci s OBP by byla konina na druhou). Ale to je věc názoru.

PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 14, 19:23 
Stálý hráč
Stálý hráč

Podle mě to není znevýhodnění power hitterů, však oni maj velmi často i hodně BB, protože se na ně hází opatrně, takže OBP mívaj nadprůměrný. Když se podíváš na statistiky, tak v OBP jsou lídři prakticky pokaždý hlavně oni.

http://www.mlbcz.com/statistiky.php?dru ... azeni=DESC

Chtělo by to nějakou statistiku. Já si právě nejsem jistej, jestli by by při OBP byly ty dva průměry ještě víc spolu. Koneckonců spousta hráčů to OPS dohání silou, ale BB prostě nemívaj. A to nepovažuju za znevýhodnění power hitterů, ale free swingerů. Kvalitní power hitteři to OBP maj.

PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 14, 21:37 
Nosič vody v MLB
Nosič vody v MLB

Oblíbený tým: Pittsburgh Pirates
Myslím, že podmínky jsou pro všechny finalisty v případě šetření klíčových hráčů v posledním týdnu stejné a patří to k tomu stejně tak jako L.

Ještě bych zmínil jednu věc, kterou jsem už psal i minulý rok, ale stejně to zase zůstane bez odezvy. Víc než L nebo nezkracování týdnu nebo OPS mi vadí, že ve všech zdejších ligách jsou protěžováni nadhazovači, tak, že to nutní hráče nabírat maximum nadhazovačů, které roster dovolí, aby měl vůbec šanci. Z toho pak vzniká to, že člověk má na rosteru 9 pálkařů a 16 nadhazovačů, což v konečném důsledku znamená, že ve FA není možné většinou nabrat nějakého slušného SP zatímco pálkaře je možné kdykoliv a většinou celkem slušně nahradit.
Chápu, že prvotní nápad byl zřejmě vytvořit věrnou kopii MLB týmu, což se sice na papíře podařilo ale ve skutečnosti je rosteru 16 nadhazovačů.
Nijak rozumně se to omezit nedá (inning cap je blbost), ale co by s tím šlo udělat je rozšířit počet pálkařských pozic na za mořem klasickou sestavu C-1B-2B-3B-SS-MI-CI-OF-OF-OF-OF-OF-Util-Util (případně jinak variabilně), čímž by se dosáhlo větší vyrovnanosti mezi pozicemi a myslím i větší soutěživosti mezi týmy.
Sice to neprojde, protože tu existují tlaky na protěžování SP, ale co už.

PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 14, 21:43 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Texas Rangers
to skratenie sezony bol asi moj postreh, nuz hral som dve finale a v oboch mi sedeli 2-3 top pitcheri, napr Bumgarner, ktory dostal proste dovolenku uz... este v lige okrem keeperu to ide dropnut s tazkym srdcom ze vo finale hrate bez naj hracov, ale v keeperi som sa len musel prizerat ako si Bumgarner vylihuje....

statistiky nemenit, ano v piatok s L skutocne kalkulujeme, sucasny format stats vyhovuje, holds nechci, sezonu by som skratil, tuto variantu som osobne uz hral nekolikrat v ligach CZNFL, a tu schedule kde chybal 1 zapas s protivnikom prezijem...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 140 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]