Chris SaleChris Sale v rotaci pro rok 2011?
(17. 9. 2010, 17:23:03, přečteno 865×)

Teprve letos draftovaný a mimořádně nadaný nadhazovač Chris Sale by se již příští rok mohl procpat do rotace Chicaga White Sox. Letos byl Sale zařazen do bullpenu a díky skvělým výkonům by měl házet i příští rok. Plány o jeho budoucnosti prozradil generální manažer White Sox.

Pro White Sox byl letos Sale první volbou v draftu, celkově šel jako třináctý. Letos již naskočil do MLB a připsal si vynikající zápasy. V Minor League odházel pár směn v A i AAA ligách, jeho ERA se pohybovala mezi 2 a 3, nevyhrál, ale ani neprohrál žádný zápas. V MLB odházel 16 směn, připsal si jednadvacet strikeoutů, jednu výhru a jednu prohru. Dva zápasy dokonce úspěšně uzavřel a jeho ERA je vynikajících 1.10. Příští rok jej podle všeho může čekat dokonce rotace White Sox, která by tak s návratem Peavyho po zranění mohla čítat šest nadhazovačů.

Generální manažer Ken Williams je s jeho pokrokem velice potěšen. „Jsem zastánce filosofie dodržování předem daného plánu, když je jeho dodržení možné. Náš plán s Chrisem Salem byl jasný. Odeslat jej na farmu, aby se zde naučil vstupovat do rozehraných utkání a optimálně podržet tým, poté jej se stejnou úlohou začlenit do kádru v MLB.“

„To Chris zvládl. Další částí plánu je využít ho jako startovacího nadhazovače na jaře v přípravě. Zde se pak může poprat o rotaci i v sezoně. Nevidím důvod, proč tento plán opustit. Jsem si vědom jeho ceny pro tým v bullpenu, nicméně cílem je, aby se dostal do rotace, na jaře tedy bude zápasy začínat. To nám umožňuje vyčkat, až bude Jake Peavy po zranění připraven, nemusíme nic uspěchat. Nejhorší možný scénář? Chris bude v přípravě tak moc dobrý, že si vybojuje páté místo v rotaci, což je pro nás ještě cennější, než jednička v bullpenu,“ komentuje budoucnost Salea Ken Williams.

Peavyho trápí velice nepříjemné zranění v oblasti pravého ramene a čtrnáctého července prodělal úspěšnou operaci. Zranění si však vyžádá delší rehabilitaci a jeho start ve Spring Trainingu je naprosto vyloučený. To pro Salea otevírá velikou příležitost, protože v případě jeho kvalitních startů, můžou White Sox o něco déle počkat, než se Peavy vrátí.

„Důležité je, aby Jake Peavy mohl startovat s naprostým klidem. Nechceme nic uspěchat. Až bude připraven, podíváme se na zdravotní stav ostatních nadhazovačů a můžeme uvažovat i o šestičlenné rotaci. Pravděpodobné ale je, že by byl Sale poslán zpět do bullpenu a rotace byla pětičlenná. Jde jen o to maximalizovat účinnost naší rotace, stále budeme počítat s Chrisem Salem jako se startujícím nadhazovačem do budoucna. To je náš plán,“ uzavírá Williams.

Pro Salea je dobré, že v bullpenu může být po této sezoně menší konkurence. Není jasná budoucnost J.J. Putze, Jenkse ani Thorntona. Sale se však soustředí na co nejlepší výkony a o spekulace se nestará. „Start jako start, ať už od začátku, nebo z bullpenu. Dokud budu dostávat příležitosti, všechno bude fajn,“ potvrzuje skromně Sale.


Průměrná známka: 1.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Chicago White Sox | Sdílet

©2010-2024 - Redakce