Jon DanielsJon Daniels bude i nadále generálním manažerem Rangers
(5. 3. 2011, 17:05:28, přečteno 1297×)

Úspěšná spolupráce mezi Rangers a Jonem Danielsem bude pokračovat i v dalších letech. Texaský tým poskládaný nadaným generálním manažerem dokonce postoupil do Světové série, ačkoliv předtím čekal více jak deset let na pouhou účast v playoff. Pro vedení Rangers tak nešlo o složité rozhodování a Daniels se dočkal čtyřletého prodloužení. Na pozici GM tedy v klubu bude minimálně do roku 2015.

Texaští Rangers mají za sebou náročné období, pod vedením bývalých majitelů se ocitli ve velmi složité finanční situaci a budoucnost klubu nebyla nijak růžová. Nakonec se klubu ujal legendární nadhazovač Rangers Nolan Ryan, jenž ve spolupráci s obchodníkem Chuckem Greenbergem postavil klub na nohy a spolu s ním jej dovedl až na vrchol. Klíčovou úlohu přitom sehrál generální manažer Jon Daniels, který v klubu získal tuto pozici již roku 2005. Tehdy se ve svých osmadvaceti letech stal vůbec nejmladším generálním manažerem historie celé MLB.

Ze začátku Daniels pochopitelně působil nejistě a například poměrně nevýhodně vyměnil Alfonsa Soriana, klub s ním však měl trpělivost a Daniels se stoprocentně odvděčil. V sezoně 2007 byl po jeho doporučení vybrán jako nový manažer klubu Ron Washington, který v loňské sezoně dovedl klub až do Světové série. Hlavními oporami se pak stali hráči, které do klubu také přivedl Daniels. Není tak překvapením, že se vedení rozhodlo se svým mladým generálním manažerem prodloužit kontrakt.

„Pokud v něčem Daniels vyniká, tak v talentu poskládat kolem sebe ten nejschopnější tým lidí,“ říká prezident klubu Nolan Ryan. „Dá jim najevo svou důvěru a věří v jejich schopnosti. To je velmi důležitá a vzácná schopnost při práci v managementu. Obklopíte se nejlepšími lidmi, jaké můžete najít, věříte jim a necháte je dělat svou práci. Velmi nás těší, že v klubu zůstane i nadále,“ zakončil Ryan, který jedná také s Thadem Levinem, jenž pracuje jako Danielsův asistent.

Velkou radost z Danielsova setrvání má rovněž manažer Ron Washington. „Dostal jsem se na tuto úroveň hlavně díky Jonovi. On mi věří a já jemu také. Prodloužení smlouvy mu zabezpečí pozici v klubu a dá možnost pokračovat ve vedení klubu tak, jak to dělal dodnes,“ řekl velmi spokojený Washington. Danielse však v práci i nadále čeká mnoho povinností. Klub plánuje dlouhodobé prodloužení kontraktů Nelsona Cruze a C.J. Wilsona. Přesto si i on našel čas, aby se k prodloužení kontraktu vyjádřil.

„Musím říct, že jsme k dohodě došli rychleji, než jsem očekával a než je v této lize běžné,“ přiznal Daniels. „Mám štěstí, že jsem ve správný čas na správném místě a jsem také obklopen skvělými lidmi. Nyní je potřeba pokračovat v práci, kterou jsme zde doteď odváděli. Některé věci fungují a některé ne, ale po dlouhé snaze jsme zde vybudovali kvalitní základ a nyní je zde práce daleko příjemnější. Největší výzvou je, abychom si udrželi výkonnost a i nadále se nám dařilo,“ vysvětluje Daniels, který stále nemá kompletní tým pro rok 2011. Po sezoně odešel Cliff Lee, prodloužení smlouvy se nedočkal Rich Harden, náhradou je však pouze Brandon Webb a složení rotace tak stále není jasné. Velmi pravděpodobné však je, že se do ní podívá loňský closer Neftali Feliz.


Průměrná známka: 2.17 (6 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Texas Rangers | Sdílet

©2010-2024 - Redakce